Inför helgens matcher

Kiruna IF dukar fram för en riktig hockeyhelg i Lombia med match på lördag mot Sundsvall och söndag mot Övik. 

 

Sundsvall ligger i en lite haltande tabell på en 4:e plats och är ett lag som KIF försöker jaga ikapp. Bortamatchen mot Sundsvall var för Kirunas del en bra prestation, det enda som saknas var effektivitet när målchanserna dök upp. Gör man inte mål på sina chanser straffas man oftast, och det var precis det som hände i den matchen. Slutresultat Sundsvall-KIF 4-1.

 

Sundsvall är ett fysiskt lag som sätter hård press på sina motståndare och har några spetsspelare som ofta gör skillnad när matcherna ska avgöras.

 

Övik är ett ungt och fredligt lag. De har inte den största plånboken men imponerar år efter år. Bortamatchen mot Övik blev en behaglig resa för KIF, vinst 1-10. Vi gör en jättebra match men siffrorna blev väl stora. Några av målen kommer psykologiskt bra i slutet och början av perioderna och ger energi till laget och allt rullar på.

 

Om matchen mot Kalix var viktig så blir denna helg, om möjligt, ännu viktigare. Sex oerhört intressanta poäng står på spel i jakten på Allettan. Välkommen till Lombia om du är sugen på dramatik!

 

***

Henrik Sahlin inför helgen

 

Om vi börjar med Kalixmatchen. Har du hunnit smälta den och kanske kollat om den på video? Tankar?

– Skönt med tre poäng. Vi är starka i försvarsspelet och spelar en bra bortamatch. Kul med tre riktiga hockeymål! Returmål har vi hittills inte varit bortskämda med.

 

Hur ser truppen ut inför helgen?

-Willy Halmkrona och Felix Fjällkeborn är fortfarande skadade, för övrigt hoppas vi alla är med.

 

***

 

Kan du inte vara på plats finns det chans att se matchen via Hockeyettan play.
Kiruna IF – IF Sundsvall Hockey till matchen

Kiruna IF – Örnsköldsvik HF till matchen

Du som är prenumerant hos lokaltidningarna kan även se matchen på NSD och Kuriren.