Jacob Hansson-Geidon gjorde fyra mål i helgen och Teemu Siironen – den nye forwarden – är nu uppe i totalt nio fullträffar för Kiruna IF. FOTO: ERIK KRUSE & LARS SUNDIN

Drömhelg för Kiruna IF * Full pott och upp över strecket * Hjälten Jacob Hansson-Geidon: ”Vi är i allra högsta grad med i kampen om Allettan nu”

Sen hjälte i rysaren mot Sundsvall, tre mål mot Örnsköldsvik.

Jacob Hansson-Geidon har gett Kiruna IF nytt hopp om en topp fem-plats.

– Vi är i allra högsta grad med i kampen om Allettan nu, säger helgens store KIF-spelare. 

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Kiruna IF kan se tillbaka på en riktig drömvecka.

3–1 borta mot Kalix i onsdags, hysteriskt viktiga 4–3 mot Sundsvall på lördagen och till slut en kross hemma mot Örnsköldsvik (6–1) på söndagen inför över 1000 åskådare i Lombia.

I centrum då:

Jacob Hansson-Geidon, 29, den rutinerade forwarden med över 250 tävlingsmatcher i ligan som efter sena avgörandet mot Sundsvall på lördagen klippte in tre puckar dagen därpå.

– Jag hade det riktigt jobbigt med att göra mål i början på säsongen, hade jag haft lite medstuds hade jag nog kunnat ha dubbla målen. Det är skönt att det har lossnat lite nu, jag har ju skapat lägen hela säsongen och det är klart att det sätter sig i skallen när puckarna inte trillar in, säger han till NSD. 

Och nu är Kiruna IF, hastigt och lustigt, faktiskt på rätt sida det där strecket som innebär en plats i Allettan efter jul.

Och på onsdag väntar ett hett länsderby mot Piteå.

– Vi är i allra högsta grad med i kampen om Allettan nu och det känns kul att möta Piteå nu. Vi vann hemma mot dem och kan slå dem borta också, men vi måste steppa upp en del från matchen i dag, säger Jacob Hansson-Geidon till NSD.

Läget i norra tabellen?

Hudiksvall (30 poäng) och Boden (26) har gått loss i toppen och har väl mer eller mindre ena skridskon i Allettan.

Men sen är det härligt jämnt, där fyra lag fajtas om de tre sista platserna: Sundsvall (24), Piteå (23), Kiruna IF (22) och Strömsbro (22).

***

Oväntad comeback i Sundsvall i helgen. 

Christof von Burg var tillbaka efter en fraktur tidigare än väntat och fick hoppa in mellan stolparna i lördagens match mot Sundsvall (ersatte Viktor Rönnqvist vid 0–2) och startade sedan mot Kalix dagen därpå.

– Det kändes jättebra faktiskt. Det var lite speciellt eftersom att jag inte ens haft två hela ispass inför matchen, säger Christof von Burg till Sundsvalls Tidning.

Han höll nollan direkt och räddade samtliga 30 skott mot Kalix. 

– I dag var det verkligen som vanligt. Jag har kört jättemycket fys och kände mig i form redan innan helgen. Det är inga problem med det, och man får mycket adrenalin under matchen, säger han till Sundsvalls Tidning.

***

Ska vi avsluta med några rader om jättedramatiken i HIVE Arena i fredags också?

Där hade Boden 1–0 med sig in i slutet och när Piteå fick Linus Hedman utvisad efter 53.09 såg det väl inte direkt ljusare ut för gästerna.

Då svarade Piteå för en galen vändning som säkert chockade de 1573 åskådarna i hallen.

1–1 via Joakim Landqvist efter 53.41, 1–2 av Carl Holmner-Härgestam efter 54.02.

Två mål i boxplay på 21 sekunder!

En osannolik upplösning på derbyt.

– Det var en jäkligt rolig match ikväll och det är så underbart att se glädjen i hela laget efteråt. Oavsett om man spelar mycket eller lite under matchen så bidrar alla med allt man kan och man blir verkligen stolt över det här laget, säger PHC:s coach Mikael Aaro till Piteå-Tidningen.

HELGENS RESULTAT I HOCKEYETTAN NORRA

FREDAG 17 NOVEMBER

Boden-Piteå 1–2 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

LÖRDAG 18  NOVEMBER

HOCKEYETTAN NORRA

Kiruna IF-Sundsvall 4–3 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Kalix-Örnsköldsvik 4–3 (straffar) – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

SÖNDAG 19  NOVEMBER

Kiruna-Örnsköldsvik 6–1 – SE HÖJDPUNKTERNA!

Kalix-Sundsvall 0–3 – SE HÖJDPUNKTERNA!

Vännäs-Clemensnäs 8–3 – SE HÖJDPUNKTERNA!

* Tabell norra serien – klicka här!

Resultat 19 november * Succéhelg för Kiruna * Han gjorde fyra poäng för Skövde * Avgjorde med 38 sekunder kvar * Miniknall av Vimmerby