En forward in – en forward ut

En forward ansluter till Enköping samtidigt som en annan lämnar. Lucas Lagerstedt, med bred erfarenhet från Hockeyettan, värvas in samtidigt som Viktor Burman lämnar laget.

Med sin fina erfarenhet från Hockeyettan, sex säsonger och över 200 spelade matcher, var Lucas Lagerstedt i princip det som Enköpings SK sökte för att komplettera sitt relativt unga och oerfarna lag den här säsongen.

26-åringen med SK Iron i Björklinge som moderklubb har spenderat sex säsonger i Hockeyettan men kommer närmast från Sollentuna i tvåan.

—Med Lucas får vi in precis den rutin som den yngre delen av vårt lag behöver. Sen att han också har fina handleder och en näsa för mål är ju ytterligare egenskaper vi gärna vill få in, menar ESK:s sportchef Christian Nordenberg.

På sina 233 spelade matcher i Hockeyettan snittar han 0,67 poäng per match.

Tidigare klubbar i ettan är Sollentuna, Linden, Köping, Vallentuna – och faktiskt en tidigare match i ESK säsongen 19/20. Det blev bara en match då ESK missade vidare spel den säsongen, tanken då var annars att han skulle vara med i slutspelet.

Lucas tränade med laget under tisdagen och är spelklar inför onsdagens hemmamatch mot Segeltorp.

Tyvärr tappar ESK samtidigt en tung pjäs då Viktor Burman av personliga skäl väljer att sätta sin hockeykarriär på paus.

Viktor kom till klubben sedan Kiruna dragit sig ur förra säsongen och var en friskt fläkt som bidrag med tyngd i anfallsspelet.

— Vi tackar Viktor för den här tiden och önskar stort lycka till med sin civila karriär framöver, hälsar Christian Nordenberg.

Lucas Lagerstedt i Vallentuna förra säsongen. Foto: Håkan Hagman