Tillsammans för en bättre jul

Piteå Hockey vill hjälpa människor i Piteå som lever i ekonomisk utsatthet till en trivsammare jul. Tillsammans med Svenska kyrkan, Piteå församling, startar nu insamlingen ”Tillsammans för en bättre jul”. 

Julen ska få vara en glädjens stund för så många som möjligt. För de insamlade pengarna kommer Piteå Hockey att köpa Piteå Presentkort som sedan församlingens diakoner kommer att delas ut till människor som har det tufft ekonomiskt.   

 – Vi som förening vill ta ett större ansvar även utanför hockeyrinken och hjälpa till att förbättra situationen ekonomiskt för utsatta familjer i samhället. Vi hoppas och tror att vi tillsammans med Piteå församling ska kunna göra stor skillnad för de här personerna och familjerna genom insamlingar från oss själva och Piteborna, säger Piteå Hockeys sportchef Mikael Aaro.   

– När vi i A-laget fick nys om möjligheten att hjälpa till kontaktade vi Svenska kyrkan för att skapa ett samarbete, säger spelaren Gustav Marnetoft. 

– Julen är en svår tid för många människor då utanförskap, ensamhet och fattigdom gör sig extra påmind. Vi ser att det är många som har det svårt ekonomiskt nu och då känns det extra bra att få göra detta samarbete med Piteå Hockey, säger Emma Nilsson, diakon och verksamhetschef i Piteå församling. 

Insamlingen pågår mellan 22 november och 6 december och märkas bland annat på Piteå hockey hemmamatcher och i församlingens lokaler och verksamheter. 

­A-laget och föreningen Piteå Hockey kommer hålla i insamlingen och man har redan ställt frågan till företagare och privatpersoner som kan tänkas vara med och bidra. 

– Initiativet ”Tillsammans för en bättre jul” är något som vi inom laget ser som oerhört viktigt och kommer att göra en stor insats för att göra julen bättre för så många som möjligt, säger Gustav Marnetoft.  

Svenska kyrkan Piteå församling vill vara med och bidra till att personer i utsatta livssituationer får ett ekonomiskt stöd. I Piteå församling arbetar diakonerna med att koordinera församlingens hjälpverksamhet. Alla människors behov ser olika ut: det kan vara ekonomiska problem, sjukdom, missbruk, ensamhet och sorgebearbetning. Församlingen stöttar bland annat genom samtal och hjälp i kontakt med myndigheter.  

– Tack vare insamlingen kan vi hjälpa de som lever i en utsatt situation. Det blir inte bara en ekonomisk hjälp utan också en påminnelse om att någon tänker på dem. Vi vet att det kommer att göra stor skillnad för de människor vi möter, säger Emma Nilsson. 

 Så här kan du hjälpa till: 

Både privatpersoner och företag kan bidra till insamlingen. 

Bidra gör man genom att köpa skänka valfritt belopp genom swish.
Mottagare för insamlingen är Piteå Hockey som tar emot pengarna på nummer 123 527 86 68, märk insamlingen ”jul”. Pengarna går oavkortat till insamlingen ”Tillsammans för en bättre jul”.