Inför matchen: Visby Roma vs Brödernas/Väsby – ”Jag tror vi kommer få möta ett taggat Brödernas/Väsby då en fredagsmatch i Visby är rolig att spela”

Fredag förmiddag startar en lång resa för Brödernas/Väsby som slutligen landar i Visby, Gotland för en match mot Visby Roma. Det är en tidsödande men samtidigt ganska rolig resa där laget kan komma samman och ladda hela dagen för matchen.

I Visby Ishall väntar ett hemmastarkt gäng som verkar ha hittat tillbaka till sitt goda hemmaspel igen efter några säsonger där laget nästan varit starkare utanför ön. De har på sina sju hemmamatcher endast tappat fyra poäng så det kommer att bli en tuff uppgift som väntar.

Visby Roma ligger inför matchen åtta poäng ovanför strecket som skiljer de fem lag som ska spela i Allettan efter jul och de fem lag som får fortsätta i den mindre ädla serien. Men då har gotlänningarna spelat en match färre än jagande Linden och sett till den klass som finns i Visby Roma så ser jag risken som försvinnande liten att de ska behöva bli indragna i någon streckstrid mot sluttampen av grundserien.

Visby Roma snittar två poäng per match och det är främst tack vare hemmaspelet. För borta har de inte varit alls lika vassa och det märkte vi senast vi möttes då matchen slutade 4-1 och där gotlänningarna aldrig riktigt lyckades störa Brödernas/Väsby. Men det blir nog en helt annan match under fredagskvällen inför en förmodad månghövdad publik.

Gotlänningarna har en ganska stor geografisk spridning på sina spelare där fyra spelare har gotländska klubbar som sina moderklubbar. Två i truppen har ett förflutet i Väsby där interna poängkungen, den skickliga centern Elias Lindström spelade hos oss för två säsonger sedan. Den andra spelaren är skarpskytten Nils Bolin. Denna högerskytt verkar ha fått fart på sitt målskytte i Visby Roma i år eftersom han smällt in fina sju mål på sina tolv spelade matcher. Det är ett bra facit och det kan nog vara så att han har växt in ordentligt i seniorkostymen nu.

Jag har tagit några ord med just Nils inför matchen och hans tankar inför den, vad han känner över att möta sina forna lagkamrater och vad han tror väntar hemmalaget under fredagskvällen berättar han bland annat följande om.

Hej Nils! Vi möts igen. Hur är dina känslor när det är ditt forna gäng som står på andra sidan?

-Tjena Krister! Det är klart att det blir lite speciellt då jag hade en bra tid i Väsby men samtidigt så blir man extra taggad till att vinna så det ska bli grymt kul!

Är det något som man tänker på under matchens gång eftersom du spelat med de flesta hos oss och är det någon speciell som du gärna trycker till, eller drar fint på i vårt gäng?

-Jag tänker väl inget speciellt egentligen men man har väl lite koll på vad vissa spelare gör i vissa situationer och så. Hade gärna tryckt till Lexenberg och Carlqvist i en forecheck samt göra något mål på Ryttar, det hade varit kul

Senast vi möttes så förlorade ni med 4-1. Vad kommer du ihåg från den matchen och spelade vi då som du hade förväntat dig?

-Förra matchen kändes det som att vi inte var redo för vad som komma skall och det blev jobbigt att jaga från ett 2-0 underläge tidigt i matchen. Jag tyckte ni spelade lite som förväntat där det var en lagmaskin vi mötte lite likt som förra året.

Det känns som att du har haft en fin utveckling sedan du kommit till ön för sju inskjutna mål på tolv matcher måste väl ändå kännas bra eller vad säger du?

-Självklart känns det skönt att göra lite mål i början av säsongen men tycker fortfarande jag har mer att ge och kunna skapa ännu mer målchanser vilket förhoppningsvis kommer på fredag!

Vad känner du att du har utvecklat mest i ditt spel till denna säsong och hur känns din egen form?

-Jag tycker väl att jag har blivit lite mognare i mitt spel men vill fortfarande ta för mig mer än vad jag gör. Formen känns helt okej men jag tycker den går åt rätt håll så det är positivt.

Ni förlorade senast mot Nyköping men har ändå ett stort avstånd ner till sjätteplatsen i tabellen. Hur skulle du vilja beskriva er dagsform?

-Vår dagsform har blivit bättre och bättre förutom vår senaste match mot Nyköping där vi faller tillbaka lite men det ska nog inte påverka allt för mycket till på fredag.

Vad tycker du kännetecknar ert lag och vad vill du se från er sida på fredag?

-Jag tycker vårt spel kännetecknar att vi vill äga mycket puck och spela med fart och det jag vill se på fredag är mycket fart men framförallt mer fysik och att tävla ännu mer.

Slutligen Nils, vad tror du väntar er på fredag och vad tror du vi kan förvänta oss för typ av matchbild?

-Jag tror vi kommer få möta ett taggat Brödernas/Väsby då en fredagsmatch i Visby är rolig att spela. Det kommer bli en match med bra fart och det kommer tävlas från start i en hall med mycket folk och bra stämning!

// # 91 Nils Bolin – Visby Roma

För Brödernas/Väsbys del så hoppas jag att det spel man avslutade med i onsdags, är något som laget visar upp redan från start. Då satte man fart i spelet genom snabba pass och beslutsamhet i spelet och det blir nyckeln eftersom Visby Roma säkert kommer att ligga på hårt redan från start.

Laget åker ner till Gotland näst intill fulltaligt. Rasmus Sörgardt har en lättare skada och behöver vila och vidare finns det frågetecken för Victor Olsson som varit sjuk och där dagsformen på honom är lite oklar.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mats Tjernström