Seger hemma mot Boden

Det blev en seger hemma mot Boden tidigare idag med 5-3, efter bland annat två mål från Owen Sobchak.

Matchen hann knappt börja innan hemmalaget Strömsbro hittade in i målprotokollet. Efter endast 59 sekunder tog man ledningen efter att Owen Sobchak skickade in ett avslut från nära håll som gick in mellan benen på Jacob Carlsson i Bodenmålet. Lagen bytte chanser med varandra men det var Strömsbro som skulle öka på 2-0. Återigen var det Owen Sobchak som hittade nätmaskorna med ett powerplaymål i Carlssons plockhandskhörn.

I den andra perioden blev det ombytta roller. Gästerna reducerade till 2-1 när man fick chansen i numerärt överläge och man kunde även kvittera till 2-2 några minuter senare. Det var också ställningen i paus.

I den tredje och sista perioden skulle hemmalaget komma tillbaka igen och man återtog ledningen cirka sex minuter in när Philip Hägerström skickade in pucken i ett två mot ett-läge. Man skulle också öka på ledningen till både 4-2 och 5-2 i en ganska bråkig och känslofylld sistaperiod. Gästerna fick in en reducering till 5-3 i slutminuterna men närmare än så kom man inte och Rallarbo tog hem segern och alla tre poängen den här lördagen.

Strömsbro IF – Bodens HF 5-3 (2-0, 0-2, 3-1)
Skott: 25-28 (6-5, 7-13, 12-10)
Utv: 38-38 (4-4, 8-6, 26-28)

1-0 (00:59) Owen Sobchak
2-0 (15:23) Owen Sobchak (Mikael Hansson, Matej Galbavy) PP1
2-1 (24:14) Christian Nyman (Joel Wahlgren, Isak Pantzare) PP1
2-2 (28:38) Erik Hannu (Andreas Nilsson)
3-2 (45:59) Philip Hägerström (Mikael Hansson, Jonathan Backlund)
4-2 (56:24) Matej Galbavy (Owen Sobchak)