Första hemmaförlusten för HHC

Toppmötet i Holmen Center mellan Hudik Hockey och Boden slutade med seger för gästerna. 1–4 (1–3, 0–1, 0–0) innebar att HHC fick inkassera säsongens första serieförlust på hemmais.

Efter att ha sett matchen på söndagseftermiddagen är det svårt att förstå att Boden dagen innan förlorat mot Strömsbro. Skillnaden låg förmodligen i att mot Strömsbro var det gästrikelaget som var mer motiverat medan Boden skrinnade ut till söndagens match fullt påkopplat. Nu small det i varje närkamp och det var heta känslor efter i stort sett varje avblåsning, ett spel som passade Boden helt perfekt.

Sedan Kalle Umegård mycket snyggt snurrat runt i Bodens zon och gjort 1–0 redan efter 1.58 så handlade det en hel del om Boden. Kvitteringen kom efter 3.40 då Isak Pantzare var framme och stötte in en retur efter skott av förre HHC-spelaren Emil Lindblom.

Det var också Lindblom som såg till att Boden tog ledningen då han styrde in ett skott från Pantzare, och innan första perioden var över gjorde även Pontus Johansson 1–3 efter en snabb spelvändning.

Det var första gången den här säsongen som HHC var i ett tvåmålsunderläge, som också blev till ett tremålsunderläge i början av den andra perioden då Christian Nyman tryckte in en retur efter skott från Joel Wahlgren, även han med ett förflutet i HHC.

Det målet kom i spel fem mot fyra för Boden, vilket var en ofta förekommande spelform denna afton, för utvisningarna duggade tätt åt båda håll.

Med en tremålsledning i ryggen kunde Boden koncentrera sig på ett stabilt försvarsspel där man lyckades hålla hemmaspelarna ute efter sargerna och de gånger som Hudik kom till avslut så stod Hugo Haas längst bak som en säker sista utpost.

Visst hade HHC en del chanser att krypa närmare i målprotokollet, men Christian Nymans mål efter 3.13 i den andra perioden blev matchens sista.

Efter att det rullat på i fyra raka segermatcher fick Hudik nu ett rejält motstånd och helt klart var det seriens två bästa lag som möttes, och allra bäst denna dag var Boden.

HHC leder fortfarande serien, en poäng före Boden men då har tabelltvåan en match mindre spelad. För Hudiks del väntar närmast grundseriens sista hemmamatch när Örnsköldsvik kommer på besök på lördag, ett Örnsköldsvik som på söndagen tog säsongens första trepoängare då man besegrade Clemensnäs på bortaplan med 3–1.

Skribent: Christer Stridh

Foto: Lars Sundin


Dagens matchvärd Hedströms Bil delade ut pris till matchens lirare i de båda lagen. Foto: Lars Sundin