Inför matchen: Brödernas/Väsby vs Wings – ”Har man en bra konkurrens så sporras man till att bli bättre”

Det vankas derbyonsdag eftersom Wings kommer på besök till Renew Arena. Det är ett Sigtunagäng som haft en hel del missflyt denna grundserie och som fyra omgångar från slutet är borta från diskussionerna om spel i Allettan.

Detta har fått med sig att huvudtränaren David Lundmark fått lämna och laget leds för närvarande av sportchef Björn Danielsson till dess att de hittat en annan lösning. Det har väl inte direkt givit med sig någon effekt på laget, även fastän de pressade Visby Roma i deras senaste match. Men till slut gick det som det gjort allt som oftast denna säsong – de förlorade hedersamt med uddamålet.

Visby Roma var ju även ett lag som Brödernas/Väsby gick på pumpen mot i fredags. Men det krävdes straffslag för att skilja de båda lagen åt i en match som var tät och fartfylld och där två bra försvar stoppade upp anfallsförsöken.

Jag tycker att arbetsinsatsen från samtliga spelare var god och sett till antalet målchanser borde man vunnit matchen. Men avsluten är något trubbiga på sistone och spelet i numerära överlägen hackade betänkligt i fredags. Där finns förbättringspotential vilket förhoppningsvis finns utrymme att ta fram i derbyt.

Vi får även se på vilket humör som gästerna är på när de i princip inte har något att spela för annat än att försöka hålla sin sjundeplats i tabellen. De behöver hur som vässa sin offensiv för de har tillsammans med Segeltorp skjutit in minst mål i serien. Endast tjugosex mål har de fått in i nätet och det ger en skotteffektivitet om låga 6,31%.

En i Brödernas/Väsby som gärna sätter stopp för deras målplaner är målvakten Linus Ryttar. Han har i Victor Olssons sjukfrånvaro stått i de tre senaste matcherna och eftersom Victor är fortsatt sjuk så kommer han även att vakta målet den närmast tiden framöver. Han var bra på Gotland och var en stor bidragande orsak till att laget endast släppte in ett mål över sextiofem minuters spel. Jag har tagit några ord med Linus inför derbyt där han bland annat berättar om formen, vår prestation på Gotland och vad han hoppas få se på isen i derbyt.

Hej Linus! Det blev en tagen pinne på Gotland efter att vi förlorade straffläggningen. Vad är din egen summering av matchen som du såg på den?

-Hej! Jag tycker vi var tajta bakåt och släppte inte till så mycket chanser. Vi hade behövt vara lite mer effektiva framåt för att gå där ifrån som segrare.

Jag tycker att vi stod för en bra arbetsinsats men där vi kanske saknade den rätta kylan när de offensiva lägena uppstod. Vad känner du var den avgörande orsaken som gjorde att Visby Roma kunde dra det längsta strået sett till hela matchen?

-Som jag sa tidigare, så hade vi behövt vara lite mer effektiva framåt och kastat in lite fler puckar in i gröten.

Försvarsmässigt tycker jag att vi gör det bra och du stod för en stabil insats i målet där du fick kliva upp stort vid åtminstone ett par tillfällen. Hur skulle du bedöma din egen insats i matchen?

-Tycker den var helt okej. Tyvärr steppade jag inte upp i straffläggningen när laget behövde mig.

Du och Victor Olsson har ju en hälsosam konkurrens och där du har stått åtta matcher och Victor sex. Hur skulle du vilja beskriva er konkurrens, eran relation och hur ni sporrar varandra på match/träningar?

-Vi har en bra relation. Båda två vill spela så gäller att vara på tårna varje dag för att visa tränarna vem som ska spela. Har man en bra konkurrens så sporras man till att bli bättre.

Hur känns din egen form och är du nöjd över vad du har presterat hitintills?

-Den är stigande tycker jag. Jobbar för det varje dag. Och gällande prestationen hittills, så  nja, helt okej tycker jag att jag har varit. Finns några saker som jag inte är nöjd med.

Det återstår nu endast fyra matcher av grundserien så det går ju att så smått börja summera ihop vad vi presterat. Vad skulle du vilja ge oss själva för betyg sett över de matcher som spelat än så länge?

-Svårt och säga! Tycker vi har gjort det bra poängmässigt hittills men känner att det inte har klaffat i spelet som vi vill i många matcher.

Ett derby väntar nu på onsdag när Wings kommer på besök. Dessa har vi redan mött tre gånger denna säsong, inklusive försäsongen. Sett utifrån det, vad för typ av motstånd tror du vi får möta på då?

-Ett lag som kör stenhårt och ligger lite på rulle. Mycket skridskoåkning.

Vad tycker du slutligen vi behöver fokusera på i vårt spel på onsdag och varför tycker du att publiken i Upplands Väsby ska sluta upp på läktarna?

-Vi behöver spela enkelt och snabbt bakifrån. Ut och släpp lös så går det vägen. Tycker publiken ska komma för jag tror vi kommer att göra många mål.

// # 33 – Linus Ryttar

Laget som ställer upp i derbyt är oförändrat från senast. Det innebär att Rasmus Sörgardt är frånvarande p g a en lättare skada och vidare är Victor Olsson fortsatt sjuk.

Varmt välkomna!

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mikael Einarsson