”Agge” stor matchvinnare när ESK besegrade Nyköping

Det blev en stenhård kamp ända in i slutsekunderna på övertiden innan matchen mellan Enköping och Nyköping fick en segrare. Med blott tre (!) sekunder av övertiden kunde hemmalagets August ”Agge” Sandell sätta ett friläge och ge Enköping sin andra raka seger.

Se höjdpunkterna från matchen >>

Med ett mål i ordinarie tid och sedan det avgörande övertidsmålet med blott tre sekunder kvar så blev egenfostrade August ”Agge” Sandell stor matchhjälte för Enköping i ”köpingsderbyt” mot Nyköping.

Matchen i Bahcohallen blev en jämn historia där lagen följdes åt i matchprotokollet fram till 3-3 (1-1, 1-1, 1-1) efter tre spelade perioder.

För hemmalaget hade då Tobias Smids inlett målskyttet i den första perioden, varpå Maximilian Popovic gjort hemmalagets enda mål i mellanakten fram till 2-2 och sedan August Sandells viktiga kvittering till 3-3 dryga sju minuter före tredje periodens slut.

I övertiden fortsatte lagen att byta chanser med varandra och det var Nyköping som hade den hetaste chansen när man mot slutet kom i två mot noll, men där hemmalagets målvakt Viktor Andersson fenomenalt räddade.

Sekvensen senare bryter Maximilian Popovic en Nyköpingspassning och skickar pucken till en friställd August Sandell, som alltså skjuter segern till ESK med bara tre sekunder kvar av övertiden.

ESK:s andra raka seger därmed ett faktum.

August Sandell och Viktor Andersson, som nu fick ta sin första seger i ESK-dressen, såklart två givna matchvinnare, men noterbart också att backen Wilmer Lindblad var inblandade i tre av de fyra målen genom sina tre assister.

 

 

ESK – Nyköpings SK 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0)

Skott: 32-38 (7-11, 13-13, 11-9, 1-5)

ESK:s målskyttar: August Sandell 2, Tobias Smids och Maximilian Popovic

Publik: 112 personer