Jämsén efter matchavgörande målet!

Det tog sin tid och ett antal missade lägen, men igår fick Johannes Jämsén äntligen spräcka sin målnolla i seriespelet. Och det var ett viktigt mål, hans 4-2-mål kom att bli det matchavgörande i segern mot Surahammar i onsdags med 4-3. Nu leder Bois serien inför morgondagens möte med tabelltrean Tranås.

Johannes Jämsén: Det var ingen bra start men ni lyckades vända och vinna till slut ändå!

– Ja det satt långt inne så det var extremt skönt att få in lite mål till slut och vinna matchen. Det var en riktig krigarinsats!

Ni fick annars en riktig kalldusch när de gjorde två mål på de två första gångerna de var över halva planen, hur gick tankarna då?

– Det var inga negativa tankar egentligen, vi visste att spelar vi som vi ska så ska va ta det här. Jag tycker vi visar det med, första fem var svaga, men sedan sista 15 i första steppar vi upp tycker jag.

Och du fick göra det avgörande målet, efter hårt jobb och en slumppuck, berätta!

– Man ska ha lite tur ibland med, det är nog det mål i min karriär jag haft mest flyt på! Men det ska man ha någon gång det med.

Ja du har ju haft oflyt så det räcker och blir över tidigare, så det var väl på tiden att du fick med dig lite flyt med!

– Ja det kanske man kan säga, det var skönt att det blev det matchvinnande till slut med.

Det var väl ditt första mål i serien, är det ketchup på den nu?

– Ja det var en lättnad. Man försöker att inte tänka på det, men det sitter ändå i bakhuvudet så nu hoppas jag att det var ketchupeffekt på målet. Nu är det bara att köra vidare på det här.

Tre poäng och fortsatt serieledning, är serieseger något ni har som mål nu?

– Ja det är ett mål vi satt upp nu, att avsluta starkt och vinna serien.

Ni mötte ett extremt defensivt Surahammar, så det var en köttmur att forcera så det blev kanske mer krig än skönspel. Vad betyder det att kriga sig till en seger?

– Det visar på en bra moral i laget och en bra vilja, att inte bara behöva förlita sig på finspelet vi har utan att även kunna kriga sig till en seger. Det var starkt!

Surahammar är svårspelade, de spelar hela tiden på chans, försvara sig med alla och sedan hoppas på att få till en kontring…

– Ja det kan man säga, de gjorde det bra defensivt och fick några 2-1:or, det var väl slarvigt av oss kanske, men till slut fick vi hål på dom…

KLIPP – SE MÅLET HÄR!

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd