Bra början, uselt slut!

I en period spelade Bois bra hockey och ledde så långt rättvist med 1-0 mot Tranås i dagens match. Men sedan slutade laget åka skridskor, och Tranås var det klart bättre laget i sista två och kunde också vinna matchen med hela 6-1 (0-1,3-0,3-0)!

Bois saknade bland annat lagkaptenen Johan Frick och Joel Thulin när man idag kom till spel. Det innebar att man rullade på elva forwards och sex backar i dagens match. Det gjorde att det saknades en forward i en kedja, det löstes genom att olika yttrar fick hoppa in och göra extra byten för att fylla ut platsen.

Men av det märktes inget handikapp i den första perioden, för där var Bois det klart spelförande laget. Man malde Tranås djupt ner i egen zon och hade ett antal högkaratiga lägen att göra mål, framför allt förstakedjan hade bra snurr. Därför var Boisledningen ingalunda orättvis och det var en före dettta Tranåsspelare, Anton Blomberg, som gjorde målet. En riktig mörsare från högerkanten som Tranåsmålvakten Eric Forsberg inte alls hann med på. Så långt hade Bois bra koll på Tranås, som hela tiden försökte med långa puckar för att kontra, men Bois spelare hade stenkoll på detta och avvärjde varje gång.

Men till den andra perioden så tappar man allt vad koll hette. Tranås långpassningar letade sig förbi stillastående Boisspelare gång på gång och det gav både två mot ettor och frilägen. Mitt i period två så kommer också kvitteringen genom Markus Ruuskanen sedan han fått öppen kasse efter att en Boisback gått bort sig. Fyra minuter senare var det dags för nytt friläge och det är Ludvig Svensson Träff som kan lägga in 2-1-ledningen med en backhand. 3-1-målet kom dock efter etablerat anfallsspel, och det var Gabriel Eklund som hittade klubbkrysset bakom Isac Ohlsson i Boismålet.

Med en så svag andraperiod så kunde det bara bli bättre. Trodde man. För den tredje perioden var precis lika svag den. Tranås firade stora triumfer med sina långa pass, och mot slutet av perioden så såg Bois mer eller mindre resignerade ut. 4-1 kommert tidigt i perioden efter ett fint pass av Gabriel Eklund till öppet mål för Petter Eklöf och sedan kom också 5-1 och 6-1 i powerplay i slutet.

Nej detta var verkligen ingen bra insats av Bois, och det är bara att konstatera att laget är i en djup formsvacka. Det är skönt att laget redan är klara för en alletta, för tiden fram till dess måste ägnas åt att försöka hitta tillbaka till spelet man hade tidigare.