Säsongens hittills viktigaste bortaturné skall spelas

Omgång 15 och 16 spelas under helgen. KIF ska möta Vännäs och Clemensnäs på bortaplan. Allt annat än två segrar innebär en stor uppförsbacke när de sista biljetterna till Allettan ska delas ut.

 

Inför helgen ligger KIF sex poäng under strecket, med en match mindre spelad än närmaste laget Strömsbro. Kiruna möter Strömsbro hemma helgen efter så spänningen är olidlig. Men mer om nästa helg senare, först ska helgens matcher spelas.

 

***

Mattias Älvero inför bortaturnén

 

Nu ska allt avgöras. Hur känns det?

– Det känns bra! Tycker vi gnuggat på bra efter en period med många matcher på kort tid. Det är alltid kul att spela men det är också viktigt att få nöta på saker under träningar. När matcherna kommer så tätt hinner man knappt träna innan det är match igen, så 10 dagar utan match kom lägligt för oss. Vi har kunnat fokusera lite extra på detaljer och är förhoppningsvis redo inför helgen.

 

Hur är status på truppen?

– Vi har alla spelare tillgängliga inför helgen.Både Felix Fjällkeborn och Willy Halmkrona är tillbaka. Felix går in i truppen direkt och Willy startar igång med Kiruna City. Vi är glada att vi har ett bra samarbete med Kiruna City. Det är viktigt att kunna ge speltid och utveckling till alla spelare. Ett bra exempel är Hampus Landström som fick spela igång sig i Kiruna City när vi hade svårt att ge honom tillräcklig istid. Han tog det på ett bra sätt, har gnuggat på och tagit stora steg i sin utveckling.

 

Sex viktiga poäng på spel. Är det nervöst?

– Nej, inte nervöst. Jag är trygg med laget och vet att vi kommer göra allt för att vinna. Sen har vi alltid en motståndare som vill sätta käppar i hjulet.

 

***

 

Kan du inte vara på plats finns det chans att se matchen via Hockeyettan play.
Vännäs HC – Kiruna IF till matchen

Clemensnäs HC – Kiruna IF till matchen

Du som är prenumerant hos lokaltidningarna kan även se matchen på NSD och Kuriren.