Storseger för Hudik Hockey

Hudik Hockey avslutade hemmaspelet i grundserien av HockeyEttan norra med en storseger. Det blev nämligen hela 8–1 (3–1, 2–0, 3–0) mot gästande Örnsköldsvik.

Det blev aldrig riktigt spännande i Holmen Center denna lördagseftermiddag, även om Övik reducerade till 1–2 i mitten av den första perioden, detta sedan Marcus Limpar Lantz gett hemmalaget ledningen i spel fem mot fyra och Lucas Feuk ökat till 2–0 strax därefter.

Reduceringsmålet kom efter en snabb omställning då Erik Andersson petade in pucken mellan benen på Oskar Spinnars Nordin som vaktade hemmamålet då Isak Johansson är korttidsutlånad till SHL och Örebro.

Innan första perioden var över såg Filip Sjöberg till att öka på HHC-ledningen till 3–1, snyggt framspelad av Henrik Olsén.

Perioden var ganska fartfylld och med ett klart grepp för hemmalaget. Det greppet fortsatte i den andra perioden, men spelkvalitén sjönk betänkligt. Jesper Wiberg ökade till 4–1 i sviterna av ett nytt powerplay, men Öviksspelaren hann precis in på isen så HHC fick inte räkna målet som ett powerplay-mål.

Carl Westberg gjorde sitt andra seriemål för säsongen när han vispade in 5–1 efter förarbete av Axel Levander.

Det var inte ofta Övik hälsade på i HHC:s zon och gästerna noterades endast för tio skott på hela matchen. Hudik sköt 13 bara i slutperioden (45 totalt) och tre av dessa letade sig in i mål.

*6–1 gjorde Marcus Limpar Lantz återigen i powerplay.

*7–1 sprätte Christoffer Jansson in efter en snygg genomåkning.

*8–1 dundrade Axel Levander in med 34 sekunder kvar av matchen.

Segern innebar att Hudik Hockey gick upp i serieledning, men då har man spelat en match mer än tvåan Boden.

Nu återstår en långresa till norr för Hudik Hockey med match mot Kalix på lördag och Kiruna på söndag. I matchen mot Övik saknade HHC, förutom Isak Johansson, även Adam Byström Johansson, Alexander Bjurström och Lukas Enqvist, om någon av den trion är tillgänglig för spel till helgen återstår att se. Klart är väl att Isak Johansson är tillbaka efter sin SHL-utflykt.

Skribent: Christer Stridh

Foto: Flywood Studio


Matchens lirare utsedda av matchvärden Hudiksvallsbygdens församling Svenska Kyrkan, priserna utdelade av Hudik Gympan. Foto: Flywood Studio