Skön poäng men sur förlust

En skön poäng, men också en sur förlust. Enköping var nära att knyta ihop säcken i söndagens hemmamatch mot Vallentuna, men en sen kvittering från gästerna i slutminuterna av den tredje perioden gjorde matchen oavgjord och i det följande övertidsspelet var Vallentuna starkast.

Se höjdpunkterna från matchen >>

Sent om sider har Enköping vaknat i Hockeyettan. Efter den katastrofala inledningen av serien, där man radade upp förluster, har man nu börjat producera både mål och poäng på löpande band.

På söndagskvällen kunde man ta poäng för tredje matchen i rad efter 3-3 efter ordinarie speltid i hemmamötet mot redan Allettanklara Vallentuna. Gästerna sedan det starkaste laget i övertidsspelet där man avgör med 4-3-målet.

Innan dess hade lagen spelat två jämna perioder, där ESK var det något starkare i första och Vallentuna aningen starkare i andra.

Daniel Andersson blev den första periodens enda målskytt närt han med blott 13 sekunder kvar hittade nätmaskorna.

I den andra perioden var Vallentuna som sagt det något bättre laget och man både kvitterar och tar ledningen med 2-1.

Men innan perioden är över så är det återigen ESK som får sista ordet när Mattias Eklund kliver ut från utvisningsbåset och direkt bli frispelad av Edvin Günther, varpå han lägger den med en backhand mellan benen på Vallentunamålvakten Felikx Olsson fram till 2-2.

Efter Adam Wagners 3-2-mål i öppningen av den avslutande perioden så spelade ESK mycket stabilt och det såg länge ut som att hemmalaget skulle hålla ställningen hela vägen ut.

Ett frustrerat Vallentuna hade nu stundtals stort fokus mot huvudomaren Arvid Jarmstad, med högljudda protester på flera situationer.

Med dryga sex minuter kvar går ESK-försvaret bort sig och det kunde gästernas Marcus Andersson skonlöst utnyttja fram till 3-3.

I övertidsspelet bytte lagen chanser med varandra ett par gånger innan ESK:s August Sandell åker ut på en slashing och 20 sekunder senare sitter Vallentunas segermål fram till 3-4.

Trots övertidsförlusten kan ESK summera en bra genomförd hemmamatch som trots allt resulterade i poäng för tredje matchen i rad.

Dessutom tar man poäng mot ett redan klart Allettanlag för andra raka matchen och noterbart är att återstående två grundseriematcher också är mot Allettanklara lag. På fredag styr man nämligen kosan till Visby föär att sedan avrunda hemma mot Brödernas/Väsby på söndag.

ESK – Vallentuna 3-4 OT (1-0, 1-2, 1-1, 0-1)

Skott: 28-34  (11-10, 9-16, 8-7, 0-1)

ESK:s målskyttar: Daniel Andersson, Mattias Eklund och Adam Wagner

Publik: 175 personer

Blomsterlandets pris till matchens lirare: Adam Wagner, ESK, Ernst Axel Boberg, Vallentuna.