Juniorstjärnan klar för en fortsättning i ESK

En back lämnar, en forward ansluter på korttidslån och en meriterad back börjar träna med laget. Med två matcher kvar av grundserien är Enköping inne i en intensiv fas i förberedelserna inför kommande spel i Hockeyettans vårserie.

Det är nu klart med en fortsättning i Enköping för juniorstjärnan Tim Almgren. 19-åringen, som är fostrad i ESK, kommer att spela med laget de två återstående grundserieomgångarna mot Visby och Brödernas/Väsby, samt även i de inledande två matcherna i vårserien.

Tim tillhör Örebros organisation och spelar normalt i deras J20-lag. För en dryg månad sedan gjorde han en match med ESK och även då var det Visby/Roma man mötte.

Han har 30 juniorlandskamper på meritlistan, där kronan på verket var det JVM-guld han spelade hem med U18-landslaget häromåret.

På backsidan noterar vi dock en förlust för klubben. Victor Söderholm har saknats i ESK:s laguppställning de senaste matcherna och det står nu klart att han väljer att sluta med hockeyn till förmån för sitt civila arbete. 22-åringen gjorde 13 matcher för ESK.

Som tillskott på backsidan, i alla fall på träningarna framöver, kommer meriterade Victor Björkung. 30-åringen har en diger meritlista som innehåller bland annat två säsonger i Hockeyallsvenskan (Timrå, Pantern, Vita Hästen) tillsammans med flera säsonger i såväl norska-, danska- som slovakiska högstaligan.

Med Frisk Asker blev han norsk mästare säsongen 18/19 och fick under sejouren där även spela en säsong i Champions Hockey Leauge.

Säsongen hittills har han tillbringat hos Nottingham Panthers i engelska högstaligan. Men av olika skäl blev det ingen fortsättning där och för att hålla igång passade det bra att träna fullt ut med Enköping då han har nära släkt boendes i staden.

— Victor kommer in och förstärker träningstruppen med sin erfarenhet och rutin. Hans kravställan och erfarenhet av professionellt idrottande hoppas vi ska kunna lyfta våra spelare samtidigt som han behöver komma igång igen. Detta känns som en ”win-win” nu när han även hänger mycket här i Enköping, menar ESK:s sportchef Christian Nordenberg.

Någon övergång är dock i nuläget inte möjlig att lösa för ESK då han fortfarande tillhör det engelska laget. Sen är det såklart upp till fansen att drömma och hoppas.