Formstarkt Enköping spelar borta mot Visby/Roma

Enköping har packat en gryende form i bagaget och beger sig på fredagen till Gotland för match i Hockeyettan Östras näst sista omgång.

 Se Visby/Roma-ESK på Hockeyettan Play >>

Efter en minst sagt bedrövlig säsongsupptakt så har Enköping, till slut, hittat formen och ståtar med poäng i tre raka matcher trots att man ändå mött Allettanlag i två av dem (Nyköping och Vallentuna).

Nu återstår två omgångar och båda är dessutom mot ytterligare två Allettanklara lag. Närmast ikväll borta mot Visby/Roma innan man avrundar på söndag hemma mot Brödernas/Väsby.

Ytterligare framgång skulle såklart stärka laget ytterligare inför stundande vårserie, där det i första hand gäller att undvika negativt kval men också försöka spela till sig en bakväg till slutspelet.

När Visby/Roma var i Bahcohallen senast så vann man ganska enkelt med 2-5, sedan ESK tappat matchen under några olyckliga minuter i början av andra perioden.

Hemma i Visby Ishall är gotlänningarna dessutom erkänt starka så det är ingen tvekan att ESK ställs inför en tuff utmaning ikväll.

Med två matcher kvar har ESK förövrigt exakt samma poäng (13) som man slutade på i fjolårets grundserie, då man slutade näst sista. Med minst en poäng antingen ikväll mot Visby/Roma eller på söndag mot Brödernas/Väsby så kan man summera en förbättring.

Match-i-matchen 1: ESK:s assisterande tränare Kevin Lidström ställs återigen mot lillebror Adam Lidström, numera kapten i Visby/Roma.

Match-i-matchen 2:  I de två senaste matcherna har juniorbacken Adrian Kotz Öslöf varit med i ESK:s laguppställning och kanske även ikväll? 19-åringen är född i Visby och hockeyfostrad i Roma IF. Han kom till ESK:s juniorlag inför den här säsongen efter tre år i  hockeygymnasiet i Västerås.

 


Visby/Roma – ESK
Visby Ishall
Fredag 8 december kl 19:00

 

LIVESÄNDNING

   Matchen sänds live med kommentator på följande plattformar:

Hockeyettan Play >>
Enköpings-Posten >>