En publikfriare är tillbaka

Han har tidigare svingat sitt trollspö över Väsby Hockey i hela sju säsonger. Han har varit med och tagit laget upp till Hockeyallsvenskan och väl där med tydlighet visat att hans spelsinne även fungerade på den nivån. Nu är han tillbaka och ansluter till Brödernas/Väsby lagom till Allettan. Vi hälsar Christian Holmblad varmt välkommen tillbaka till igen.

Publikfriaren Christian ”Homer” Holmblad är alltså glädjande nog tillbaka i föreningen. Ett ytterst välkommet tillskott till laget där hans spelsinne, förmåga att bryta mönster och hitta oväntade lösningar är en ingrediens som varje lag aldrig kan få för mycket utav.

Senaste säsongen som ”Homer” tillbringade i föreningen var säsongen 2021/2022. Då låg han bakom trettiotvå poäng under grundserien och Allettan. Och sedan i kvalet till Hockeyallsvenskan hittade forwarden fram till ytterligare nio poäng på tio spelade matcher. Därefter kom på livet på sidan om emellan och satsningen hamnade på paus.

Men glädjen till hockeyn innebar en comeback i grannklubben Vallentuna mitt under fjolårssäsongen, där han gjorde stor skillnad. Denna säsong har han tillbringat tiden på isen i Järfälla HC, numera i division 2, där han fortsatt att leverera; tjugoåtta poäng på fjorton spelade matcher.

Glädjen till sporten har alltid funnits och på nivån är det få övermän när det kommer till spelsinne. Det är en perfekt återvändare där han känner till klubben och där vi vet vad vi kommer att få. En avig pucktrollare med ett spelsinne som hittar vägar som få andra ser och vi hälsar ”Homer” varmt välkommen ”hem”.

Så här säger sportchefen, Tom Tärnström, om Christians intåg till laget:

– Fantastiskt roligt att hälsa den levande Väsbylegenden, Christian Holmblad, välkommen  hem igen. Christian har haft en situation vid sidan av isen som inte möjliggjort spel på denna nivå på ett tag. Nu har han gladeligen lyckats få ihop vardagen så att en fortsatt satsning är möjlig. I ”Homer” får vi precis de egenskaper vi eftersökt; en right-fattad forward som har bra fart i sitt spel, kreativitet och en förmåga att slå de avgörande passningarna. Han besitter kvaliteter på denna nivå som definitivt kommer att höja vårt anfalls- och PP-spel från dag ett.

Vid pennan:
Krister Holmgren