Kivelä Carlzons succé när BHF segrade i premiären

BOR – STR  (7-4) (swehockey.se)

 

Efter att Borlänge Hockey slutat näst sist i den västra grundserien så var det under torsdagskvällen dags för premiäromgången i den norra vårserien där BHF har chansen att precis som ifjol gå den såkallade bakvägen mot play-off. Det innebär att man måste vara topp 3 i serien.

Man måste dessutom undvika att vara på någon av de 2 sista platserna för att undvika negativt kval.

Inför fortsättningsserien så fick också BHF ett välkomnat tillskott i form av Johan Skinnars som har grannkommunen Säter som moderklubb och som har ett gediget cv med bl.a dryga 100 matcher i hockeyallsvenskan.

Men gårdagskvällens huvudman skulle bli Marcus Kivelä Carlzon när inledde serien mot Strömsbro.

Redan i den första spelminuten satte han dit 1-0 efter en fin passning från kedjekamraten Mikael Taylan som var en nykomponerad duo.

Dessa herrar skulle se till att BHF dubblade sin ledning efter 6.17 när Kivelä Carlzon återigen skrev in sig i målprotokollet.

När BHF 15 minuter in i perioden hade sitt första numerära överläge så var det äkta hattricket ett faktum då Kivelä Carlzon återigen var sist på pucken. Drömstart för BHF som i inledningen av den andra perioden utökade sin ledning till 4-0 vilket fick gästerna att byta målvakt till förre BHF målvakten Victor Ericsson.

Gästerna hade sina lägen också men Emil Ranehamn som var tillbaka i BHF målet efter skadan mot Falun där han fick åka ambulans stod för en fin inledning av matchen.

Det dröjde till halvvägs in i matchen innan gästerna fick hitta nätet för första gången när Mikael Hansson, även han ett förflutet i BHF satte dit 4-1. Innan perioden var till ända skulle sedan nyförvärvet Johan Skinnars göra sitt första mål i BHF tröjan med en fin backhand framför målet i 5 mot 4 spel.

Den tredje perioden skulle bli ännu mer målrik och nerv skapades när Strömsbro gjorde 2 mål inom loppet av 54 sekunder och då återstod ändå 15 minuter av perioden.

Ett par minuter senare mitt i Strömsbropressen kunde Johan Blank göra sitt andra mål för kvällen och på nytt sätta BHF i ett 3 måls överläge.

Snabb replik igen från Strömsbro som gjorde 6-4. Men närmre än så kom man inte och Mikael Taylan kunde fastställa slutresultatet till 7-4, framspelad av planens lirare Marcus Kivelä Carlzon.

skott totalt 24-50

utvisningar BHF 5×2 Strömsbro 5×2

domare Douglas Hurtig

Övriga resultat och tabell: Hockeyettan Norra vår | stats.swehockey.se

En stark öppning av BHF då Strömbro anser vara topptippat i serien och man hade en bra offensiv men hade samtidigt väldigt svårt med BHFs offensiv.

Nu väntar en ny hemmamatch för BHF som nästa lördag tar sig an Arlanda Wings på hemmais.

Innan dess ska man ta lite efterlängtat nyårsledigt och vi önskar alla supportrar Gott Nytt År.