Första förlusten i Allettan

Ett starkt bortafölje från Hudiksvall fick tyvärr se ett effektivt Sundsvall vinna över Hudik Hockey på fredagskvällen.

Det var Sundsvall som kom ut mest påslagna och helt klart började piggast vilket märktes redan 01:15 då man tog ledningen med 1-0 efter att ha varit hetast på en retur framför mål.
Bara en minut efter ett 1-0 målet så skulle Hudik få chansen i powerplay, tyvärr resulterade det inte i något mål.
Hudik Hockey jobbar sig mer och mer in i matchen och man skapar bland annat två frilägen men Christof Von Burg i Sundsvallsmålet klarade av dom båda.
När det kändes som att Hudik Hockey började växa in mer och mer i perioden så kom 2-0 till Sundsvall efter ett distinkt skott av Filip Wiberg i Sundsvall.
Skottstatistiken i första perioden slutar 12-12 och det är nog en period som Hudik Hockey verkligen inte är nöjd med.

Andra perioden börjar och den är bara 01:31 gammal innan Sundsvall återigen skulle få ett tidigt mål. Isak Noréns klubba går av vid skottillfället och där dök Erik Hedlund upp påpassligt och fiskade upp pucken och 3-0 var ett faktum. I samband med 3-0 målet väljer Hudik Hockey att göra ett målvaktsbyte, ut gick Isak Johansson och in kom Oskar Spinnars-Nordin.
Kanske blev det ett wake-up call för Hudiklaget efter målvaktsbytet för det dröjde inte ens två minuter innan reduceringen kom då Samuel Eriksson höll sig framme påpassligt på en retur.
Det skulle inte dröja många minuter efter att nästa Hudikmål kom, William Eckmyhl hittar från egen zon Marcus Linderborg på offensiv blå som fri med Christof Von Burg skjuter ett riktigt distinkt avslut i mål.
Hudik Hockey har verkligen tagit tag i taktpinnen och har flertalet bud på kvittering men istället så det Sundsvall som ska utöka sin ledning till 4-2 efter ett omdiskuterat mål med fem minuter kvar av andra perioden.
Skottstatistiken i andra perioden slutar 18-10 till Hudik Hockey.

Tredje perioden är Hudik Hockey på kvitteringsjakt men Sundsvall spelar smart och får tiden att gå. Det ska dröja enda till 16:32 innan första noteringen kommer i protokollet och det är Hudik Hockey som tar timeout.
Efter timeouten tar man även ut målvakten för att spela 6 mot 5 och man får bra tryck i Sundsvalls zon och med drygt två minuter kvar på tavlan så får vi återigen se Alexander Bjurström som målskytt då han rakar in en retur.
Hudik fortsätter att jaga kvittering men Sundsvall står emot och dom tre poängen stannar i Sundsvall.
Skottstatistiken i tredje perioden slutar 16-7 till Hudik Hockey och totalt i matchen 46-29 i Hudiks favör.
Tråkigt resultat i matchen men desto mer glädjande att se alla som var där för att stötta Hudik.
Ett stort tack till Havsläge Parkhyllan och Hudik Taxi som sponsrade med bussar upp till Sundsvall.

Detta var Hudik Hockeys första förlust i Allettan men det är bara att ställa om siktet till nästa helg då Boden och Kiruna kommer på besök till Holmen Center.
Har du ännu inte säkrat biljett? Passa på att göra det innan den 19/1 då vi har 2 för 1 kampanj.

Bli medlem i Hudik Hockey du med – Du stöttar föreningen och får fina förmåner.

Skribent: André Norman-Enström