Inför matchen: Hanvikens SK vs Brödernas/Väsby – ”Vi vill såklart vinna mot dem så det gäller att visa det nu och ta den chansen”

Är det Brödernas/Väsbys tur nu? Den frågan kan man verkligen ställa sig inför fjärde och sista seriemötet mot Hanvikens SK denna säsong. De tre tidigare mötena har ju inneburit lika många förluster men en klar ljusning, åtminstone sett till spelet, skönjde vi när vi möttes för drygt en vecka sedan.

Spelmässigt gjorde Brödernas/Väsby då tillräckligt för att vinna matchen men de berömda marginalerna var inte på lagets sida när bland annat två oturliga självmål hamnade i fokus och avgjorde matchen. Men trägen vinner, brukar man ju säga så kan laget bara hålla i spelet sedan senast och försöka skruva upp det ännu lite mer, så kanske det är dags att få segra denna gång.

Brödernas/Väsby har allt sedan laget mötts haft ett en jobbig helg med två tuffa matcher och där till två långa bussresor i kropparna. Det kan jämföras med Hanviken som varit spellediga sedan förra mötet varför onsdagens möte blir ett ”back-to-back” möte för deras del. En klar fördel för onsdagens hemmalag som kunnat träna ordentligt under nästan en veckas tid och haft gott om tid för återhämtning och i godan ro kunnat förbereda sig inför matchen.

Men förutsättningarna är ju som de är och efter onsdagens match är det Brödernas/Väsbys tur att få vila upp sig så det är nu bara att bita ihop och krama ur de allra sista dropparna ur energikällan.

En i Brödernas/Väsby har dock haft det lite lugnare rent matchmässigt på sistone och då pratar jag om målvakt Victor Olsson. Han gjorde ju sin första match på drygt två månader när han i lördags gjorde comeback och i den glädjande nog också höll nollan. En prestation i sig och därför känns det väldigt passande att ta några ord med denna goda burväktare vars tankar inför onsdagens möte låter enligt följande.

Hej Victor! En mastodontresa är genomförd och två matcher är spelade under Norrlandstrippen. Vad är din summering att lämna från dessa två matcher?

-Jag tycker vi kan ta med oss att vi har gjort två bra prestationer. Tyvärr får vi bara en vinst med oss hem men tycker vi ger oss själva chansen att vinna båda matcherna i alla fall.

Och så fick du äntligen göra en comeback igen efter närmare två månader utan spel. Hur tycker du att det gick att spela?

-Jag tycker det gick bra. Men såklart skillnad mot träning. Pratade med Hamberg innan matchen och vi sade att jag skulle känna mycket i glädje i att vara tillbaka och få spela igen. Vilket jag gjorde och jag tycker det gick bra! Så det var väldigt skönt att det gick vägen och att vi vann.

Du gjorde ju en toppenmatch i mina och säkert andras ögon. Var det lätt att komma in i matchtempot direkt och vad säger du om din egna insats?

-Ja, det gick faktiskt bättre än förväntat. Hittade tempot snabbt tycker jag och kände att jag hade det matchen igenom. Trodde jag skulle vara mer utmattad eftersom jag var borta så länge och med tanke på den sjukdom jag fick. Men hade flera träningar innan med högt tempo så jag kände mig redo. Och ja, insatsen nu så här i efterhand med tanke på att vi vann och man höll nollan, så är det ju lätt att säga att man är nöjd. Men grabbarna i laget stod upp för mig bra, täckte flera viktiga skott i bra lägen och gjorde det lättare för mig. Så det är jag tacksam för!

Vi släppte inte in ett enda mål i spel fem mot fem under hela helgen. Det är ju riktigt positivt och finns det andra saker som vi kan ta med oss till fortsättningen?

-Ja, som du säger så är det riktigt positivt. Det är något vi ska ha med oss samt att även se till att hålla oss borta från utvisningsbåset och känna oss trygga i spelet 5 mot 5, för där är vi bäst. Kändes också som alla i laget trodde på att vi hade chans att kvittera mot Boden men att det behövs mer än bara skjuta mycket. Vara ännu jobbigare framför mål och störa och stå i vägen för att göra det jobbigt för målvakterna, är något att ta med sig.

Den närmsta fortsättningen innebär en match mot vårt stora boogeyteam Hanviken på onsdag. Vad har vi lärt oss efter tre raka förluster mot dem och vad är det i deras spel som passat oss så illa som du ser på det?

-Ja, Tyresö har tre raka på oss i år och det är ett väldigt bra hockeylag. Det känns som dem har velat vinna mer än oss i de matcher vi mött dem. De spelar snabbt och har kommit ihop bra som lag vilket gör att de får bra flyt på banan och alla vet vart de har varandra.

Om vi vänder på det, hur ska vi nu kunna ta dem på onsdag så att vi bryter trenden?

-Kan mycket väl vara sista matchen mot Tyresö för denna säsong och vi vill såklart vinna mot dem så det gäller att visa det nu och ta den chansen! Vi ska vara med från start, hålla oss från utvisningsbåset så vi får spela vårt 5 mot 5 spel. Tyresö spelar snabbt och med bra struktur så gäller vi spelar ännu snabbare med bättre struktur.

Vi har ju som sagt en långresa i benen och matchen på onsdag blir den fjärde på åtta spelade dagar. Hur är det med orken när det blir så lite tid för vila mellan matcherna? -Man vet ju redan innan säsongen att det kommer att bli många matcher och ibland inom få dagar. Så det är något vi har hunnit träna för länge och förberett oss för. Så jag tror inte de är något som ska påverka oss så. Vi har hunnit förbereda oss efter helgens matcher.

Slutligen Victor, på vilket sätt hoppar vi på vinnartåget igen efter onsdagen och vad blir nycklarna i matchen för det som du ser på det?

-Fullt fokus på vårt spel och det vi kan påverka. Se till att vinna kampen framför båda målen. De har duktiga målvakter, där ena är i storform nu. Så det gäller att störa och påverka det man kan och när lägen dyker upp göra sitt bästa att ta vara på dem.

// # 35 – Victor Olsson

Brödernas/Väsbys kommer till matchen med full trupp förutom långtidsskadade Calle Åsell och förhoppningsvis kan laget fortsätta att spela en bra ishockey, återigen sätta defensiven samt bli än lite mera kliniska offensivt sett.

Vid pennan

Krister Holmgren