Viktig match mot storfavoriten!

Imorgon väntar en otroligt viktig match mot ett topptippat Karlskrona som inte alls motsvarat förväntningarna så här långt. Samtidigt så har Bois efter en riktigt bra inledning på allettan tappat sitt spel och senast mot Halmstad såg det verkligen inte bra ut. Det vill med andra ord till en ordentlig uppryckning om man ska kunna ge Karlskrona en ny förlust imorgon. Något som Bois tränare Ronny Helander är övertygad om när hemsidan ringer upp honom. 

Förlust med 4-8 mot Halmstad!

– Vi gör en riktigt dålig match. Vi tar så mycket felbeslut och gör så mycket fel på isen i parti och minut. Den är nästan svåranalyserad av den anledningen. Vi bjuder på puckar, vi åker inte skridskor, vi gör markeringsmissar med mera med mera, så det var verkligen ingen rolig historia.

Vad berodde det på, ni hade ju ändå inte så många borta…?

– Vi kan inte skylla på skador och sjukdomar, vi har en idé och den ska vi kunna följa oavsett om vi har några borta. Det känns som att vi börjar så dåligt och sedan vill spelarna ta ifatt det och det funkar inte så, då tar man bara ännu fler felbeslut. Vi får ändå 3-1 och då tänker man att man hoppas vi kan hålla det perioden ut så vi kan ta nya tag i den andra perioden, men sedan blir det 1-4 och 1-5 med och då är matchen mer eller mindre körd…

Hur har ni bearbetat detta?

– Vi hade en ledig helg där spelarna fick rannsaka sig själva, och sedan hade vi ett snack inför träningen i måndags. Men det handlade inte om någon enstaka spelare, utan det gällde alla. Men vi har nu lagt det bakom oss och vi har haft två bra träningar sedan dess. Det var lite moloket i måndags, men idag så var det bättre stämning igen, så jag har goda förhoppningar inför morgondagen.

Ja imorgon väntar topptippade Karlskrona, vad har du för tankar om det motståndet?

– Det är ett lag som inte heller haft en så bra start. Det är en viktig match för tabelläget, samtidigt får det inte bli anspänning, man gör detta för att det är roligt och vi vet att vi kan spela bra hockey. Vi vill spela vårt spel, behålla pucken inom laget och spela på spelare i fart. Kan vi spela så är jag övertygad om att vi kan vinna. Vi har spelat roliga matcher mot dem förra säsongen med, det gäller att gilla läget, nu ska vi bryta en trend och jag förväntar mig att få se ett heltaggat lag.

Några beskriver det som ett ångestmöte, är det det?

– Det förstår jag att det kan skrivas så, men man måste lära sig älska såna här matcher, för tabellmässigt är det en nyckelmatch. Det handlar om att komma ut med full energi och det är jag övertygad om att vi kommer göra imorgon.

Igår fick vi beskedet att Filip Stenlund lämnar, har du något att säga om det?

– Jättetråkigt så klart, det var jag inte förberedd på, men jag fick beskedet av Carl (Johansson, sportchef) att han valde kliva av. Det är tuff konkurrens i laget, men det är ändå tråkigt för det är en riktigt bra kille. Men samtidigt måste man ha full motivation, och har man inte det så kanske det är lika bra att kliva av, men det är som sagt var tråkigt ändå. Det enda man vet inför en säsong är att man inte har samma trupp när man avslutar som när man startar säsongen, och det blev så i år med…

Hur ser skadeläget ut?

– Det ser bättre ut än på länge, samtliga spelare är i träning, det känns väldigt bra.

Det skulle i så fall innebär att det är första matchen med fullt lag!

– Ja det är på tiden, det känns bra. Det är tråkigt med skador och sjukdomar, men det är sånt som händer, men det är desto skönare nu när vi har ett fulltaligt lag.

Hur tänker du då kring formationer?

– Förstafemman är orörd, med Aronsson – Blomberg bakom Tellström – Wistén – Lindén

Andra är Thelander – Svensson bakom Thulin – Astley – Reimer

I tredje spelar Frick – Lexenberg bakom Eriksson – Larsson – Gustavsson

I fjärde är Håkansson sjundeback med Axelsson – Lundin – Cederkvist som forwards, medan Pettersson blir extraspelare.

Och hur gör du på målvaktspositionen?

– Sandberg vaktar kassen imorgon.

Av Krister Holm