Filip Barklund klar för Brödernas/Väsby

Filip Barklund blev vald av NHL-laget Arizona Coyotes i den sjätte rundan av NHL-draften år 2020. Han har varit med i pojk- och juniorlandslagen och har under karriären spelat 29 SHL-matcher med Örebro samt spelat i Hockeyallsvenskan med såväl BIK Karlskoga, Södertälje och Almtuna.
Nu är Filip klar för Brödernas/Väsby.

Filip Barklund, 21, är en Stockholmskille, som har AIK som moderklubb. Han valde dock att flytta till Närke och Örebro för att gå på hockeygymnasiet. Där tillbringade han tre år och spelade i Örebros J18- och J20-lag. Under den tiden fick forwarden spela i såväl U17- som J20-landslaget, och under sina två sista J20-säsonger fick Filip även vara med i Örebros SHL-lag vid 29 tillfällen.

Efter tiden i Örebro blev det en sejour i Södertälje SK i Hockeyallsvenskan, men även spel i Hockeyettan med Lindlöven. Tiden i Lindesberg blev lyckosam och där han sedermera tillbringade två säsonger, spelade 58 matcher och där poängproduktionen blev fina 61 poäng, varav drygt hälften av dessa var inskjutna mål.

Den produktionen av den tekniska och skridskostarka spelaren gav än en gång ett kontrakt i Hockeyallsvenskan inför säsongen och med Almtuna IS. Men speltiden har inte blivit som Barklund har önskat och nu vänder den spelskickliga forwarden istället tillbaka till Hockeyettan och vi är väldigt glada över nytillskottet och hälsar Flip varmt välkommen till Brödernas/Väsby. Kontraktet gäller denna säsong men även över kommande.

Så här säger sportchefen, Tom Tärnström, Filip Barklunds tillkomst till truppen:

– Filip är en ung, välutbildad forward med väldigt bra fart, hög skicklighet och ett vasst skott. Det känns fantastiskt kul att vi också kommit överens om ett längre avtal, så att vi kan bygga något riktigt bra tillsammans över tid.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Johnny Anderson