Vinst och förlust efter helgens matcher

Kontrastera var stora för Kiruna under helgen. Helgen börjades med ett bottennapp borta mot Lindlöven, förlust 9-5, och avslutades med vinst 3-2 efter straffar mot seriefavoriterna Hudiksvall.

Hemsidan var tvungen att ringa upp Henrik Sahlin för att få en förklaring på hur en storförlust kan vändas till en vinst mot storsatsande Hudiksvall på bortaplan

9 insläppta mål mot Lindlöven. Vad hände?

-Tyvärr kommer vi inte upp i prestation. Vi har kollat om matchen och kommit fram till att vi bjuder på i princip alla mål och Lindlöven straffar oss hårt när vi gör misstag. De behöver inte göra större prestationer för att göra mål och det håller såklart inte.

Vi gör 5 mål och skapar egentligen tillräckligt många målchanser för att vinna, men man vinner inte om man inte samtidigt spelar rejält försvarsspel.

Hur förklarar du att vi kan vinna mot Hudiksvall samma helg som stortorsken?

-Ja du, en bra fråga. Nä skämt åsido så är det en helt annan arbetsinsats idag, förmodligen den bästa för säsongen. Vi hade ett bra snack efter lördagens match och grabbarna kom ihop som en grupp. Idag var det verkligen roligt att se lagets vilja och karaktär samtidigt tycker jag laget tar emot taktiska förändringar bra.

Nu har vi satt en standard som vi ska leva upp till resten av säsongen!