Nyheter från deadline day

Vid midnatt stängdes fönstret för övergångar i Hockeyettan.

Inte mindre än fem spelare hann bli klara för Brödernas/Väsby innan tiden var ute.  

Sportchefen, Tom Tärnström, har arbetat febrilt in i det sista med att utöka truppen inför avslutningen.

Det är med stor glädje som föreningen kan hälsa Carl ”Wasse” Wassenius varmt välkommen tillbaka. Denna poängspruta ansluter från Almtuna, där han gjorde 14 poäng på 34 matcher.

– Carl behöver ingen närmre presentation här i Väsby. Han har utan tvekan varit en av ligans allra bästa offensiva spelare, och står för både mål och geniala passningar.

– Han gjorde en bra säsong i Hockeyallsvenskan, men kände att han vill vara med och försöka bidra till att uppfylla vårt mål nu mot slutet av säsongen. Det är en förstärkning jag inte ens vågat drömma om, så det känns fantastiskt kul att välkomna ”Wasse” hem till Vilda Väsby igen!, säger Tom Tärnström.

Välkommen tillbaka säger vi också till Jacob Spångberg. Jacob, som var med i sejouren i Hockeyallsvenskan och säsongen efter i Hockeyettan, tillbringade förra säsongen i Almtuna.

Nu har han förvisso inte spelat något denna säsong, men han har hållit igång bra med sin träning och är i god form, och kommer att bli nyttig för laget med sin stora rutin.

– Vi har haft en dialog med Jacob över lång tid, men tyvärr har vi inte lyckats få ihop det tidigare. Nu har vi äntligen landat i en överenskommelse, så att han ansluter för resten av säsongen.

– Han kommer bidra med ett stabilt defensivt jobb och addera ytterligare trygghet med puck i de bakre leden. Jacobs rutin och personliga egenskaper kommer komma väl till pass så här på sluttampen när allt drar ihop sig, säger Tärnström.

Välkommen säger vi också till Dennis Good Bogg, som ansluter på lån från AIK säsongen ut. Dennis är en ytterst lovande back, född 2004, som är draftad av NHL-klubben New York Islanders. Dennis är fostrad i AIK, där han tillbringat hela sin hockeytid.

Dennis debuterade i Hockeyallsvenskan redan säsongen 2021/2022, och har även varvat spel i J20 med a-laget denna säsong. Dennis var även med och vann U18-guldet med Småkronorna för ett par år sedan.

– Dennis är en välväxt och stabil tvåvägsback, som kommer ge vår backbesättning ytterligare konkurrens. Det känns väldigt spännande att vi får vara en del av en så talangfull spelares väg framåt i sin karriär. Dennis ansluter under torsdagen, och kommer vara i vår verksamhet fullt ut, säger sportchefen.

Slutligen har Brödernas/Väsby registrerat två namngivna spelare från Hockeyallsvenskan, i form av AIK:s forward, Rasmus Rudslätt samt Moras center, Ludwig Laband.

– Rasmus Rudslätt är en energifylld högerforward med bra fart i sitt spel, som jag hoppas att vi får se så mycket som möjligt hos oss. Han är skriven som namngiven spelare, vilket innebär att han kan gå emellan oss och AIK under hela säsongen.

– Ludwig är en talangfull tvåvägscenter som likt Rudslätt blivit namngiven hos oss. Han kommer fokusera fullt ut på Mora ett tag till, men ambitionen är att vi får se honom längre fram på säsongen i vår tröja, säger Tom Tärnström.

På den negativa sidan säger vi ett stort tack för insatserna till Ludvig Georgsson och Axel Olsson.

Ludvig tar klivet till Hockeyallsvenskan och Almtuna, som en del i uppgörelsen med Carl Wassenius. Ludvig har gjort en fin säsong I Brödernas/Väsby, och förhoppningsvis kan våra vägar korsas snart igen.

Axel har å sin sida valt att flytta hem till Hälsingland och Hudiksvalls HC på grund av personliga skäl.

– Det var ett jättetufft beslut att fatta. Jag har kommit till ett steg i livet där familjen och mitt välmående går före. Jag vill passa på att tacka för de här ett och ett halvt åren. Lycka till så kanske vi ses i framtiden igen, hälsar Axel.

Krister Holmgren