Hammers fortsätter imponera. På bilderna: Robin Dahse och Victor Gagic. FOTO: CALLE LYCK OCH SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

Hammers häftiga lördag * Knäckte nytt topplag inför nästan 4000 * Nyckelcentern förlänger * ”Bara vi själva som sätter stopp för hur långt vi kan gå”

Nästan 4000 på läktaren, en ny tung skalp mot en bjässe i ligan – och en nyckelspelare som skrivit på för två nya säsonger redan nu.

Det blåser sannerligen positiva vindar i Halmstad nu.

– Det är bara vi själva som sätter stopp för hur långt vi kan gå. Rätt dag så slår vi alla lag och slår man alla lag så går man upp, säger Hammers center Victor Gagic.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Ja, det har ju blivit några artiklar om Hammers här på slutet.

Men vad ska vi göra när dom gång på gång överraskar, knäpper alla experter på näsan och tar nya segrar i södra Allettan?!?

Den här veckan inledde Hammers med att i onsdags åka till Kristianstad och vinna (4–3) och följde upp med att på lördagen fälla Karlskrona HK – också ett lag med stora ambitioner i vår – hemma i Halmstad Arena.

Inte undra på att de nästan 4000 åskådarna – säsongens bästa publiksiffra i ligan, det var ju grindslanten-matchen och fri entré – trivdes.

– Fantastiskt skönt att få bjuda publiken på detta, säger kaptenen Robin Dahse till Hallandsposten.

LÄS MER – matcherna som lockat mest åskådare i ligan 23/24

Dahse, 31, som råkade ut för en otäck olycka 11 januari mot Mariestad när han fick en skridskoskena nära ögat, gjorde nu sina två första mål sedan olyckan.

Forwarden prickade in 2–o och 4–0 och skickade upp Hammers i tillfällig topp i tabellen (serieettan Vimmerby spelade ju på  söndagen och vann igen).

– Det känns bra. Det är många som inte trodde att vi skulle ligga etta vid denna tidpunkten av serien, men vi visar återigen att vi har en fantastiskt bra grupp, säger Robin Dahse till Hallandsposten.

Hur det är att spela med visiret?

– Jo, men det är okej. Jag kommer in i det mer och mer, så nu kan jag inte gnälla på det. Jag är bara glad att man kan spela hockey och att jag har syn på ögat.

Före matchen meddelade Hammers också att en av nyckelspelarna redan nu förlängt sitt avtal över två nya säsonger.

Assisterande lagkaptenen Victor Gagic, 25, med Halmstad som moderklubb och med över 250 tävlingsmatcher i ligan, blir kvar till 26/27. Centern har den här säsongen gjort 22 poäng på 26 matcher. 

* Vad gjorde att du sajnade redan nu, så här tidigt?

– Vi har något bra på gång i Hammers och den resan vill jag vara med på, säger Gagic till hockeyettan.se.

* Ja, ni har nu slagit KIK och KHK, två bjässar i ligan med höga ambitioner, på några dagar. Vad betyder det för er?

– Ja det blev en fin vecka med sex viktiga poäng, mot lag som man absolut kan tycka borde slå oss men där vi går ut och är det bättre laget i bägge matcherna. Det betyder givetvis väldigt mycket med två segrar mot två så storsatsade lag i Hockeyettan och det ger givetvis laget en liten självförtroende-boost och där vi verkligen får det bekräftat att när vi spelar som vi ska spela är vi svårslagna.

* Hur långt kan det här räcka i vår?

– Det är bara vi själva som sätter stopp för hur långt vi kan gå. Rätt dag så slår vi alla lag och slår man alla lag så går man upp.

Text: PeO Larsson

Två nya år säsonger för Gagic. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

LÄS MER: 15 frågor till Halmstads Marcus Borgh – alla svaren här!

RESULTAT ALLETTAN SÖDRA  FREDAG 2 FEBRUARI: 

ALLETTAN SÖDRA

Visby Roma-Skövde 3–4 (straffar) – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

RESULTAT ALLETTAN SÖDRA  LÖRDAG 3 FEBRUARI: 

Dalen-KRIF 2–1 (förlängning) – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Halmstad-Karlskrona 4–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Tranås-Kristianstad 1–2 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

MATCHER  ALLETTAN SÖDRA SÖNDAG 4 FEBRUARI: 

Visby Roma-Mariestad  2–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Skövde-Vimmerby  1–4 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Södra Allettans tabell – klicka här!

Talangens stora kväll – första målet i ligan och tung derbyseger * ”Jag mår väldigt bra” * Troja stormar mot slutspel * Resultat fredag & lördag