Intervju med Carl Wassenius – ”Jag har kommit hit för att vinna matcher”

Poängmakaren Carl Wassenius blev klar för en återkomst till Brödernas/Väsby under torsdagen. I lördags gjorde han comeback och vilken match det blev för såväl honom som för laget. Seger med 6-2 borta mot Nyköping och där gode ”Wasse” var inblandad i fyra av de sex målen via ett eget mål samt tre assist. Här nedan kan ni läsa en intervju med honom där han får berätta om varför han valde att komma tillbaka till oss, vad han har utvecklat under tiden i Hockeyallsvenskan samt vad han nu har för tankar inför vad som komma skall.

Hej Wasse och varmt välkommen tillbaka till oss! Hur är känslan över att vara tillbaka igen?

– Tack så mycket! Det känns verkligen superbra.

Du har gjort det bra i Hockeyallsvenskan och hela tiden fått förtroende samt även gjort 14 poäng. Ändå väljer du att ta klivet ner till HE och till oss. Vad gjorde att du ändå valde att ta det steget?

– Ja, men det har gått helt okej tycker jag. Jag valde att komma tillbaka eftersom jag har spelat i Väsby tidigare och även känner dom som kommit in från Brödernas. Det är ett häftigt projekt som de dragit i gång. Så när möjligheten dök upp och de presenterade ett bra upplägg, så ville jag vara med och försöka hjälpa laget nu när det drar ihop sig

Du har verkligen varit en publikfriare under dina tidigare säsonger hos oss. Är det samma Wasse som nu kommer att spela för oss?

– Jo, men jag tror inte det har hänt allt för mycket på dom här 9-10 månaderna jag varit borta så jag är nog i mångt och mycket samma spelare.

Vad har du annars lärt dig under tiden i Almtuna och kommer vi till och med att få se en uppgradering av dig?

– Jag har lärt mig väldigt mycket framför allt i spelet utan puck och tagit steg där. Men jag känner även att jag utvecklats överlag så en liten uppgradering hoppas jag att det är i alla fall.

Hur tycker du annars omställningen varit med att spela i Hockeyallsvenskan och vad tycker du framför allt har skiljt sig åt gentemot spel i HE?

– Det är lite en annan typ av hockey som spelas i Hockeyallsvenskan kontra ettan men det kommer man in i efter ett par matcher.

Vad har du nu för förväntningar på resterande delen av säsongen hos oss?

– Jag har kommit hit för att vinna matcher och slutmålet är självklart att gå upp. Men det är en lång väg dit och små marginaler som avgör i slutändan. Men mina förväntningar är att alla vi, i och runt Brödernas/Väsby, gör allt vi kan för att försöka uppnå det

Slutligen, vad har du för hälsning att lämna till alla fans av Brödernas?

– Jag hoppas så många som möjligt kan komma och stötta oss!

Vid intervjupennan,

Krister Holmgren