Hudik åter på hemmaplan

Efter 1-0-segern i den täta bortamatchen mot Piteå väntar nu närmast två hemmamatcher i Holmen Center för Hudik Hockey.

Foto: Flywood Studio
Bildtext: HHC-backen Lucas Torstensson var nöjd med HHC:s försvarsspel mot Piteå senast.

Vallentuna gästar på torsdag och på lördag kommer formstarka Lindlöven på besök – laget som nu på allvar har blandat sig i kampen om de två topplatserna i norra Allettan och som i sin senaste bortamatch också ”nollade” Piteå.

Två raka hemmamatcher utan poäng och utan mål måste svida för Piteå – som i det läget toppade tabellen – men understryker bara känslan av att ”allt kan hända” i den här serien just nu.

Det har sedan Allettans nuvarande spelform infördes aldrig varit så jämnt. Det har heller aldrig varit så svårt att med bestämdhet säga vem som egentligen leder serien. Eller ännu svårare att räkna ut de ”teoretiska” placeringarna för lagen där bakom. Allt beroende på att det ibland har varit upp till fyra matchers skillnad mellan lagen, något som naturligtvis kan vara förvirrande och som knappast bidrar till sportslig rättvisa.

Eller vad kan man säga när det nu för t.ex Vallentunas del väntar tre bortamatcher på lika många dagar (Hudik 8/2, Sundsval

l 9/2 och Piteå 10/2). Inte konstigt om det då kan vara slut på energin inför nedsläpp i Piteå…

Men allt handlar förstås om pengar och om att hålla kostnaderna nere för att ens ha råd att spela på den här nivån och i den här resemässigt helt galna serien. Det kanske vi måste förstå.

Nog sagt om detta. Nu väntar alltså två hemmamatcher för Hudik, som med lite flyt tog sig ur knipan mot Nyköping och sedan med ett starkt försvarsspel också spelade hem en ny trepoängare uppe i Piteå.

– Jag tycker att vi hittade något nytt där uppe. Vi stängde ner dom rejält och sedan tog Isak (Johansson) allt. Det är så man vinner hockeymatcher, menar Lucas Torstensson.

– Vi på backsidan som är lite offensivt lagda hade större disciplin och spelade med större marginaler. Nu när det hårdnar till måste vi se till att spela klart i försvarsspelet innan vi väljer att gå offensivt, säger han.

Lucas är en av dem som gärna söker isytor och alltid vill göra något kreativt med pucken.

– Men vi måste bli tätare bakåt och spela som vi gjorde mot Piteå. Om man inte släpper in något mål så är det ju svårt att förlora en match, konstaterar HHC-backen.

– Och nu gäller det att vara påkopplade till varje match. Nu handlar det om en helt annan nivå än i grundserien.

– Det ska bli riktigt kul att möta Vallentuna där jag känner många spelare. Jag spelade sju matcher med dom för två säsonger sedan som utlånad från Almtuna. Dessutom har de nu Jussi Salo som tränare och som jag hade förra säsongen i Väsby, berättar Lucas Torstensson.

I matchen på torsdag är det förstås också tänkt att nyförvärvet Axel Olsson ska göra hemmadebut. Lindefallet-grabben, som spelade juniorhockey i Hudik innan han valde att flytta till Östersund, har vi mest sett i bortabåset i Hudiks ishall. Både i Östersunds och Väsbys färger.

En rutinerad kampspelare som börjar närma sig 300 matcher i Hockeyettan. Det fanns en del tvivel på läktarplats om den värvningen och några som kanske hade önskat sig en mer ”poängstark” spelare. Men den sortens offensiva pjäser finns redan i laget. Det är nu en gång för alla luckan efter Lukas Enqvist som ska fyllas – och i den rollen är Axel Olsson absolut ett bra val. Här vet man vad man får; en hockeykrigare och puckvinnare som jobbar kopiöst hårt från första nedsläpp ända fram till slutsignalen.

Skribent: Lars-Gösta Larsson

Boka din plats till torsdagens match mot Vallentuna och till lördagens gratismatch mot Lindlöven.