Lagkaptenen Jakob Karlsson och hans Vimmerby får klara sig utan Oskar Lindgren resten av säsongen. FOTO: MEIJER MEDIA

Därför säljer serieledarna toppbacken * Sportchefen: ”Förståelse för styrelsens beslut” * Kaptenen om tappet: ”Jag gillar att klubben gör vad den kan för att uppfylla kraven”

Vimmerby Hockey säljer en av sina bästa spelare mitt under brinnande säsong – och dom gör det för att klara licenskraven för kommande säsong. 

Toppbacken Oskar Lindgren, 26, lämnar för allsvenska Tingsryd. 

– Regelverk är till för att följas och jag gillar att klubben gör vad den kan för att uppfylla kraven till nästa år, säger lagkaptenen Jakob Karlsson.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Tungt tapp för serieledande Vimmerby.

Oskar Lindgren, lagets kanske bäste back, spelar resten av säsongen i Tingsryd och VH är öppna med varför som släpper sin försvarare till allsvenskan.

Anledningen är rent ekonomisk – och för att säkra att klubben uppfyller licenskraven till nästa säsong.

– Sportsligt känns det givetvis väldigt tråkigt, men jag har förståelse för styrelsens beslut utifrån det regelverk som finns. Styrelsen har kommit fram till att det här beslutet är det bästa för klubben på sikt. Det var ett bud som vi aldrig varit i närheten av i klubbens historia. Vi i den sportsliga ledningen accepterar beslutet och ser framåt, säger sportchefen Pelle Johansson till klubbens sociala konton.

Oskar Lindgren har varit en bärande back för VH i ett par säsonger och har i höst och vinter varit utlånad både till SHL (Malmö) och HockeyAllsvenskan (Västervik och Kalmar).

Backen, som gjort 15 poäng på 28 matcher, tog farväl av sina lagkamrater på torsdagseftermiddagen.

Hur han ser på detta?

– Som en bra chans och möjlighet. Som hockeyspelare strävar man alltid efter att spela så högt upp man kan. Det här var för bra för att tacka nej till. Sen är det supertråkigt att lämna Vimmerby i det här läget. Det är delade känslor och jag känner starkt för laget och för gruppen. Vi har kommit varandra nära, men samtidigt måste jag se till min egen personliga utveckling, säger han till Vimmerby Tidning.

Spelartruppen fick beskedet på torsdagens träning.

Hur kommer det påverka truppen?

Jakob Karlsson, 34, kaptenen med VH som moderklubb och inne på åttonde raka säsongen, erkänner att det är en stor förlust.

– Vi tappar en duktig spelare och kommer eventuellt vara ett lite lite sämre lag, men jag är helt övertygad om att vi kommer vara slagkraftiga ändå och att andra spelare kommer kliva fram när de nu får mer utrymme, säger han till hockeyettan.se.

* Har du, som kapten, förståelse för styrelsens beslut?

– Det har jag delvis, samtidigt som jag som spelare givetvis vill att vi ska ha ett så bra lag som möjligt, särskilt i den här delen av säsongen. Jag har inte full insikt i klubbens ekonomi, men vet såklart att det behövs ett plusresultat för att nå licenskraven. Regelverk är till för att följas och jag gillar att klubben gör vad den kan för att uppfylla kraven till nästa år. Samtidigt är det nog många i Hockeyettan som är väldigt frågande till hur licensreglerna tillämpas i ettan. Känslan är ju att många klubbar kommer få väldigt svårt att nå åtta procent i eget kapital.

* Ni leder trots allt södra Allettan med bara några omgångar kvar och är en utmanare i slutspelet – känns det extra tungt att bli av med en sån bra spelare då?

– Ja det gör det, men vi har en väldigt stark och bred trupp ändå och inget lag står och faller med en spelare. Vi har vunnit matcher i Allettan när haft fyra-fem spelare borta så det är bara köra vidare.

* Till sist: en månad kvar till slutspelet – vad kan vi förvänta oss av VH där i vår?

– Vi kan förvänta oss ett svårslaget lag som kommer sälja sig väldigt dyrt. Vi har stor tro på oss själva, säger Jakob Karlsson.

Oskar Lindgren har gjort 89 poäng på 236 seriematcher i Hockeyettan.

***

* Uppdaterad version: Vimmerby vann söndagens match mot Mariestad (4–2) och toppar fortfarande serien. 

VH tar också in en gammal bekant i backlinjen och förlänger med en trotjänare och nyckelforward.

Text: PeO Larsson

HELGENS RESULTAT  ALLETTAN SÖDRA

FREDAG 9 FEBRUARI:

Skövde-Mariestad 1–2 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

KRIF-Halmstad 1–2 (straffar) – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Södra Allettans tabell – klicka här!

LÖRDAG 10 FEBRUARI:

Kristianstad-Karlskrona 3–2 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

SÖNDAG 11 FEBRUARI:

Tranås-Visby Roma – 5–4 (straffar)

Dalen-Skövde 2–4

Mariestad-Vimmerby  2–4

Södra Allettans tabell – klicka här!

LÄS MER: 15 frågor till Vimmerbys Martin Pärna – alla svaren här!

LÄS MER: GUIDE – allt du behöver veta om slutspelet i Hockeyettan 2024

Superguide – slutspelet i Hockeyettan våren 2024 * Så här går det till * Då avgöras slutspelsvalen * Alla matchdatumen