ESK hyllar legendarer i kvällens match mot Surahammar

Enköpings SK hoppas på en bra publiksiffra när man i samband med kvällens viktiga hemmamatch mot Surahammar även hissar tröjorna för sina två legendarer Andreaz Persson och Amdreas Lindquist.

ESK vs SURAHAMMARS IF: Köp biljett här >>

Lördag, viktig match för båda lagen och två tröjhissningar. Ingredienser som gör att Enköping hoppas på säsongsbästa på läktaren ikväll när laget tar emot Surahammar i en match mellan två lag som jagar varsina streck i tabellen.

Andreaz Persson och Andreas Lindquist har tillsammans nära tusen spelade matcher i ESK-tröjan, där man noterades för hela 781 poäng på sina 14 säsonger vardera. Ikväll hissar föreningen deras tröjor i Bahcohallen.

”Zäta”, bördig från Gotland, var alltid en vass spjutspets framåt och ”Linkan”, ren ESK-produkt, en stabil försvarsgeneral med fina offensiva kvalitéer.

Under deras tid nådde laget avgörande playoff till allsvenskan ett flertal gånger och höjdpunkten var säsongen 2009/10 så man nådde hela vägen till kvalserien till allsvenskan.

Väl i kvalserien var man underdogs och hamnade lite som väntat

jumbo men tog faktiskt åtta poäng totalt, där Oskarshamn och Tingsryd gick till allsvenskan.

I poängligan vann backen Tomas Mitell (numera huvudtränare i Färjestad) och Andreaz Person noterades för sju poäng på de tio kvalseriematcherna.

Förövrigt hade ESK även Anton Mylläri på lån från Västerås i kvalserien. Anton som numera spelar i Oskarshamn och vars bror Jakob som bekant är huvudtränare i ESK idag.

Kvällens match går inte av för hackor den heller. Gästande Surahammar har överraskat negativt och ligger just nu under strecket där man undviker kval.

Men vi skönjer en gryende form då man gjorde en strong insats näst senast i uddamålsförlusten mot serieledande Strömsbro i onsdags och sedan vann mot Wings i förrgår.

Tätt med matchandet alltså och frågan är om bara en dags vila till matchen ikväll är för lite eller om man håller ångan uppe?

ESK har däremot haft uppehåll hela veckan och det är inte alltid positivt för matchformen det heller.

Till skillnad från gästerna så krigar Enköping närmast om det övre strecket, som skulle ge plats i slutspelet.

För inte ska man väl dras in i bottenstriden till slut? Ja, med sex segrar på de sju senaste matcherna har man dalat från serieledning ned till sjätte plats, och frågan är om man kan vända trenden.

I nuläget har man fyra poäng upp till slutspelsplats, med upp till två matcher mer spelat. Ned till Surahammar som är precis under det negativa kvalstrecket har man åtta poäng och en match minde spelad, men vid Suraseger ikväll så skulle det avståndet ju minska till bara fem poäng.

Med kvällens match inräknad har ESK fem matcher kvar att spela.

 


ESK Hockey – Surahammars IF
Bahcohallen
Lördag 10 februari kl 16:00

Förköp biljett här >>

 

BILJETTPRISER

Numrerad sittplats
Vuxen 0-64 år: 120 kr
Pensionär +65 år:  85 kr

Ståplats
Ungdom upp till 19 år: Fri entré
Vuxen 20-64 år: 100 kr
Pensionär +65 år:  75 kr

Rullstolsplats
Rullstolsplats inkl en ledsagare: 75 kr

 

LIVESÄNDNING

   Matchen sänds live med kommentator på följande plattformar:

Hockeyettan Live >>
Enköpings-Posten >>