Hudik körde fast mot Lindlöven

Det kom 1042 åskådare till Holmen Center för att i säsongens ”gratismatch” se toppmötet i Allettan mellan Hudik Hockey och Lindlöven – en match som för de allra flesta på läktarna blev en stor besvikelse.

Foto: Flywood Studio

Efter Hudiks senaste målfest mot Vallentuna var det naturligtvis stora förväntningar på hemmalaget, men den här gången grinade allt emot Hudik som efter 0-2 i första perioden aldrig riktigt tog chansen att vända matchen och sedan visserligen kunde reducera till 1-2 av Samuel Eriksson (assist Christoffer Jansson och William Eckmyhl) i spel utan målvakt i slutminuterna, men inte nådde längre än så.

Lindlöven behöver verkligen inte be om ursäkt för sin seger. Deras försvarsspel stängde effektivt ner Hudiks anfallsförsök och när hemmaspelarna mestadels hamnade ute vid sargen eller bakom den förlängda mållinjen blev det ett effektivt vapen där Hudik aldrig hittade nyckeln för att öppna Lindlövens försvarslås.

1-3 (0-2, 0-0, 1-1) stod det i matchprotokollet när slaget var över efter en match där två tidiga misstag i egen zon bäddade för Lindlövens tidiga ledning med två mål redan efter 6 minuters spel.

Det började med ett märkligt svagt

agerande av HHC i en defensiv tekning där hemmaspelarna hamnade helt fel och Lindlöven enkelt kunde ta pucken ända till mål och där William Lindgren var sist på pucken.

0-1 redan efter 4.02 kom förstås som en kalldusch för HHC, som sedan också släppte till några riktigt heta kontringar innan Lindlöven utnyttjade ett nytt felpass från hemmalaget och skapade en situation som utmynnade i en straff som Tobias Sjökvist sedan satte säkert bakom Isak Johansson. Med 0-2 så tidigt i matchen blev fortsättningen en fruktlös jakt på reducering för hemmalaget.

Men när Hudik den här gången inte kunde hitta flytet i sitt spel, som i matchen mot Vallentuna senast, så slutade det med en tung hemmaförlust, som nu sätter laget i en besvärlig sits eftersom det nu väntar tre bortamatcher och bara en hemmamatch innan det är dags att summera Allettan. Hudik har nu först tre raka bortamatcher mot Väsby, Vallentuna och Kiruna innan avslutningen mot Väsby i Holmen Center.

Det är bara att konstatera att kampen om de två viktiga topplatserna i tabellen blir ett drama. Lindlöven har nu 24 poäng (på 14 matcher), Hudik har också 24 poäng (på 13 matcher) medan Väsby har 22 poäng (på 13 matcher) liksom Piteå som också har 22 poäng (på bara 11 matcher).

Det känns omöjligt att spekulera i hur det ska sluta, men man kan nog konstatera att mötena mellan Väsby och HHC blir nyckelmatcher eftersom båda lagen inte kan ta full pott där. Samtidigt ska Väsby också ta emot Piteå som ska avsluta serien med tre bortamatcher (Hanviken, Nyköping och Boden). Dessutom ska Lindlöven och Väsby mötas – ja, så kan vi fortsätta spekulera hur mycket som helst men det är bara i slutändan det som presteras på isen som avgör.

Och det som Hudik presterade mot Lindlöven räcker inte! Det måste bli bättre och vi vet ju att det finns en annan högstanivå i det här laget. Dags att ta fram det nu.

Skribent: Lars-Gösta Larsson

Bli medlem i Hudik Hockey och ta del av fina förmåner, utöver att du stöttar klubben. Blir du stödmedlem mellan 12/2 – 26/2 får du en fribiljett till matchen mot Brödernas/Väsby 28/2. (Gäller såklart också befintliga stödmedlemmar)


Matchvärden Clockwork Hälsingland delade ut pris till matchens lirare. Foto: Flywood Studio