Röster efter Vimmerbymatchen

Bois gjorde en riktigt bra insats mot serieledande Vimmerby, men marginaler och stolparna var inte på Bois sida och man föll till slut med 2-4. Men många gjorde det ändå riktigt bra, och två av dem var lagets gigant Ludwig Wistén och målskytten Oscar Tellström, två spelare som visserligen var väldigt dämpade efter matchen men ändå inställda på snabb revansch på onsdag då Dalen kommer på besök. 

Ludwig Wistén: Om det finns hedersamma förluster så måste det här vara en sådan, för jag tycker ni gör en riktigt bra match!

– Jo det gör vi, men det är resultatet som räknas och det är det studsar inte med oss riktigt. Vi hittar sätt att förlora, det är sanningen just nu, men det finns ingen anledning att ge upp utan vi måste ta nästa match.

Men spelmässigt var detta ändå ett stort steg framåt väl?

– Ja vi möter ett av seriens bästa lag och står upp bra. Offensiven vi hade innan är lite trubbig just nu, och vi får inte in pucken vid första målet och då ringer det. I första serien kom vi undan med det, men vi gör inte det i denna. Det är det som är så surt, för det är några såna mål varje match som gör att vo förlorar.

Men ni var nära, ni hade vid 2-3 flera riktigt bra lägen, bland annat ett skott i stolpen, men det studsar inte med riktigt just nu…

– Nej vi gick ner på folk i tredje och fick bra tryck på dem och skapade mycket lägen, men de måste sitta också.

Men som vi stolpen, det är små marginaler..

– Ja hade den varit stolpe in kunde vi mycket väl ha vunnit och då hade vi haft en annan intervju nu.

Din egen insats: Du hade mycket puck och gjorde mycket bra av den också!

– Ja jag spela mycket med ”Blomman” (Anton Blomberg) och han hittar mig mycket i mitten, han vet när jag vill ha den och när jag får den där så trivs jag som bäst och kan hitta vidare med den till ”Tellan” (Oscar Tellström) eller någon annan, det är det jag skanat lite innan som jag tycker jag fick idag.

Är det svårt att se ljuset när man förlorat?

– Det är klart det är tungt när man förlorat, men det hjälper inte att gräva ner sig, det är några matcher kvar att ta poäng i som vi ska se till att göra. Deppa får man göra efter säsongen om det behövs.

Nu väntar Dalen härnäst, tankar inför den?

– Jag tycker vi spelat bra matcher mot dem tidigare under säsongen, de har spelat bra i allettan, men jag tror det är ett lag som passar oss. Vi ska komma ut med bra fart så vi kan såga oss igenom deras press, det ska bli jäkligt kul.

 

Oscar Tellström: Jag tycker ni gör en jättebra match, håller du med mig?

– Ja förutom resultatet då… Vi gör mycket bra saker där ute idag, det är ett steg i rätt riktning, det är lite offensiven vi faller på, vi har många lägen men får inte in pucken riktigt. Men det är helt klart spelmässigt på väg i rätt riktning.

Du gjorde mål, var det skönt att få göra mål igen?!

– Ja men det räckte ju inte till seger.

Du såg pigg ut, hur känns det formmässigt?

– Ja jag känner att jag är på väg uppåt igen, ny match på onsdag och då ska det fortsätta hoppas jag..

Ja då blir det Dalen, tankar inför den?

– Det kommer bli en tuff match, det är en jämn serie med jämna lag, men vi ska se till att vinna den matchen. Vi har mött dem några gånger och vet att de steppat upp i allettan, så det kommer bli en tajt match, det gäller att alla i laget är på topp så vi vinner matchen.

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd