Viktigt dubbelmöte mot Borlänge

Upp som en sol, ned som en pannkaka, kan man kortfattat sammanställa Enköpings resa i Hockeyettan Norra Vår. Med blott fyra omgångar kvar börjar man bli farligt nära kvalstrecket nedåt och kommande dubbelmöte mot Borlänge, med start ikväll på bortais, har stor betydelse.

 Se Borlänge vs ESK på Hockeyettan Play >>

Enköping inledde Hockeyettan Norra Vår på allra bästa sätt och seglat tidigt upp i en serieledning. Men sen har det hackat rejält och med blott en seger (på övertid) på de senaste åtta matcherna börjar det

negativa kvalstrecket att närma sig med stormsteg.

Ännu ligger man sexa med sju poäng ned, dock med en match mer spelad. Det går som bekant fort i hockey och med fyra omgångar kvar är det nog bäst att börja producera poäng.

De återstående fyra matcherna är ikväll borta mot Borlänge, sedan tre raka hemma mot Borlänge, Örnsköldsvik och Vännäs. De två sistnämnda är de två lagen som just nu ligger under kvalstrecket och det vore ju en rysare för Enköping att ställas mot de två lagen i slutomgångarna om man själva är indragna i streckstriden.

Vad gäller hemmaplansfördel är det dock mer tveksamt i Enköpings fall. Borta har man hittills tagit 13 poäng på åtta matcher, men hemma är men betydligt sämre med blott sex poäng på sex matcher.

Ikväll beger man sig alltså till Borlänge för del ett av av stundande dubbelmöte med dalalaget. Borlänge kommer närmast, precis som ESK, från tre raka förluster.

Det som sticker ut i Borlänge är deras vassa powerplay, där man är bäst i serien med fina 32,56%.

Matchen har nedsläpp kl 19 och säds som vanligt live med kommentator. Se länkar nedan.

 


Borlänge HF – ESK Hockey
Borlänge Ishall
Onsdag 14 februari kl 19:00

 

LIVESÄNDNING

   Matchen sänds live med kommentator på följande plattformar:

Hockeyettan Live >>
Enköpings-Posten >>