Special teams en avgörande faktor

Om  alla hjärtans dag middagen drog ut på tiden så man blev sen att knäppa på sändningen så var det stor risk att man missat både 1-0 och 1-1 och ute på planen var det allt annat än alla hjärtans dag, det tacklades, snackades och delades ut både en och två tjuvsmällar.

1-0 till Väsby efter 03:27 kom efter ett slarv av Hudik i offensiv zon och en snabb Väsbykontring.
Väsby skulle dock inte få vara glada allt för länge då Hudik kvitterade ungefär en halvminut efter Väsbys ledningsmål via en styrning av lagkapten Adam Byström Johansson.
Innan signalen för powerbreak skulle ljuda så skulle Hudik Hockey ha vänt på steken. Lukas Feuk höll starkt undan Väsbyförsvaret och kunde vackert runda Linus Ryttar i Väsbymålet och göra 2-1 till gästerna.
Perioden fortsätter att vara jämn och det är Hudik som går till pausvila med ledning.

Två och en halvminut in i andra perioden ska hemmalaget Väsby få chansen i numerärt överläge. Något som verkligen varit Väsbys styrka i Allettan är powerplayspelet och dom skulle snabbt bevisa det, 13 sekunder dröjde det innan vi hade 2-2 på tavlan.
Hudik skulle fem minuter senare få sin första chans i powerplay men det resulterade inte i något mål istället skulle hemmalaget en stund efter dom klarat av boxplayet ta ledningen med 3-2 och det var även denna gång på en snabb omställning efter att snabbe Jeremias Lindewall blivit fri med Isak Johansson.
Perioden fortsatte vara jämn och när Hudik fick en ny chans i powerplay så skulle man ta den. Det var grundseriens målkung Jesper Wiberg som tog pucken in mot slottet och med ett dragskott kunde göra 3-3.
I samband med målet blir det gruff framför mål, en Hudikspelare knuffar en Väsbyspelare som åker i isen och domaren dömer powerplay till Väsby.
Powerplaystarka Väsby tog vara på det då dom med fem sekunder kvar av perioden gjorde 4-3 och då tänkte väl alla att nu händer det inget mer denna period men Axel Levander tekade framåt och överraskade alla i hallen inklusive Linus Ryttar i Väsbymålet med ett skott från långt håll, Hudikspelarna jublade för att pucken var i mål men domaren tyckte inte lika som Hudik.

Tredje perioden hann knappt börja innan Väsby drog på sig periodens första utvisning. Detta powerplay resulterade inte i något mål för Hudik.
Hudiksvall skulle dock bara några minuter senare få chansen igen att spela en man mer.
Inte ens halva powerplayet är spelat när en Hudikspelare får en rejäl högerkrok mitt framför domaren som friar och Hudikspelaren flyger då på Väsbyspelaren och vips så har vi 4 mot 4 och en stund senare powerplay för Väsby istället.
Det var ju det där med Väsby och powerplay, dom tog även tillvara på detta och vi hade 5-3 på tavlan.
Hudik skulle reducera efter en fin styrning av Christoffer Jansson och efter det målet trycker man på för en kvittering men kommer tyvärr inte till någon kvittering.

Anfallsspelet är rakare och bättre idag än senast mot Lindlöven och Hudik vinner skotten med 36-26 men den absoluta största skillnaden lagen emellan idag är att Väsby kvitterar ut 75% i sitt powerplay och Hudik 25% i sitt.
I en sån här match gäller det att hålla huvudet kallt och inte bjuda på utvisningar, sannerligen inte mot ett sådant powerplaystarkt Väsby.
Nu får Hudik chansen att kyla ner sig och nöta special teams då det är en vecka tills nästa match då man möter Vallentuna på bortaplan.

Nästa hemmamatch får man vänta till 28/2 då det är dags för revansch på Väsby. Biljetterna släpptes idag vid klockan 12:00 så skynda att säkra din plats på biljett.hudikhockey.se

Blir du stödmedlem i Hudik Hockey mellan 12/2 – 26/2 så får du 1 fribiljett till matchen mot Väsby den 28/2. Gäller även såklart befintliga stödmedlemmar.

Skribent: André Norman-Enström