Bois ändade Halmstads segersvit efter stark insats!

Bois åkte idag och mötte ett minst sagt formstarkt Halmstad. De hade sju raka segrar, och skulle vid en ny idag ha övertagit serieledningen. Men av det blev det intet, för Bois gjorde en helgjuten insats och vann matchen med siffrorna 1-2 (0-0,0-0,1-1,0-1) sedan man framför allt spelat ett riktigt bra försvarsspel. Att Bois är på rejäl uppgång kan vi nu konstatera!

Bois kommer ut med riktigt härlig energi och frenesi och förstakedjan har redan i sitt första byte ett par halvchanser där bland annat Jesper Lindén försöker trä in pucken köksvägen. Bois fortsätter sätta press och det ger också en chans att spela powerplay efter fem minuters spel. Där märktes doet dock att man mötte seriens starkaste boxplay, för utöver ett par skott och ett rent friläge för Lukas Larsson, som dock Crespin i Halmstadskassen räddar, så blir det inte något riktigt tryck. I efterdyningarna av powerplayet så fortsätter Bois föra spelet ett tag och bland annat har Vincent Reimer ett guldläge viod bortre stolpen helt ren efter ett fint pass av Johan Frick, men Jacob Crespin stod för en blixtsnabb sidledsförflyttning och räddade. Men efter några minuters Boisdominans så börjar Halmstad etablera lite anfallsspel. De har en riktigt bra chans när Albin Blomberg direktskjuter på ett pass som skurit rakt igenom Bois box till den bortre stolpen, men denna gång var det Tobias Sandberg som var blixtsnabb i sidled och parerar. I slutet av perioden så har Bois ett nytt powerplay, men Halmstad försvarar sig bra och reder ut det utan några farligheter för Bois.

Den andra perioden inledde Halmstad bäst, de fick några långa anfall med försök till instick mitt in i slottet, men Bois bevakade klubborna på ett bra sätt och vid något tillfälle så fick Sandberg kliva in och agera. Men 3-4 minuter in i perioden så lyfter Bois upp spelet och har flera avslut från rätt bra lägen, men Crespin bjuder på några riktigt fina räddningar. Två gånger om i perioden får Bois spela boxplay, men Bois agerar med ett helt annat självförtroende och pondus numer i spelet med en man mindre och spelade av båda två utan att Halmstad lyckades skapa något. Fem mot fem var båda lagen skickliga på att hålla motståndarna på utsidan och även om Bois hade bra tryck stundtals så var det glest med de där riktigt heta målchanserna i period två.

Den tredje perioden inleder Bois lika bra som de avslutade den andra, och till slut skulle också utdelningen komma. Jesper Lindén gör att jättejobb där han vinner flera kamper längs med sargerna innan han rycker sig loss och serverar en helt fristående Ludwig Wistén framför kassen som sätter den på klubbsidan. Bois skulle dock inte få spela på ledningen särskilt länge, för mindre än två minuter senare så får Robin Dahse fri gata i mitten sedan Boisarna hamnat lite i knät på Sandberg efter en spelvändning, och Dahse sätter upp pucken i plockkrysset bakom en skymd Sandberg och det var kvitterat. Efter det så var det Halmstad som hade det mesta och det bästa i avslutningen av perioden, men Bois var skickliga på att hålla Halmstad utanför det farliga området, utom vid ett tillfälle med 1½ minut kvar då en Halmstadsspelare får pucken helt ren med Sandberg. Han kliver dock upp stort och avvärjer avslutet och perioden slutar 1-1.

I sudden så får först Bois ett friläge genom Oscar Tellström, och sedan är det Halmstads tur att få ett lika fritt läge, men målvakterna räddar fint. Men så får Bois chansen att spela powerplay. Och det blev tredje gången gillt för Bois del i den spelformen. Ludwig Wistén serverar Anton Blomberg som klivit ner några meter från blå och bombar in pucken stenhårt bakom en chanslös Crespin, och 2-1-segern för Bois del är ett faktum.

En riktigt bra hockeyettanmatch mellan två riktigt bra lag. Halmstad kom alltså till spel med sju raka segrar, men den sviten ändade nu ett faktisk formstarkt Mariestad. Och man kan inte påstå att det var orättvis heller, för Mariestad spelade otroligt stabilt över hela isen, med bra flow i passningsspelet och fina offensiva ambitioner dessutom. Bäst i Bois var utöver en storspelande Tobias Sandberg Ludwig Wistén som långa stunder hade show ute på isen och därtill blev målskytt. Men även Joel Thulin förtjänar att lyftas fram med hårt jobb och fina offensiva intentioner. Men alla i laget ska vara stolta över sin insats, med detta spelet så kan det bära långt. Men det gäller att behålla ödmjukheten, för redan på onsdag väntar en ny tuff uppgift då Bois åker och möter ett krisande Karlskrona som också är på uppgång.