Jacob Carlsson och Boden hade en fin helg. Till höger jublar Pontus Johansson efter ett av målen mot Nyköping. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

Succéhelg för Jacob Carlsson – släppte bara in ett mål * ”Målet att ta en topp två-plats i Allettan och ge oss chansen på en lång vår” * Boden har mullrat igång

Fin helg för Boden – och för Jacob Carlsson.

Målvakten räddade 46 av 47 skott på två matcher och blickar nu framåt. 

– Målet att ta en topp två-plats i Allettan och sen ge oss chansen på en lång vår, säger han.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Boden har mullrat igång på allvar.

Dom har nu fem raka segrar i norra Allettan och de två senaste kom efter en imponerande försvarsinsats på en roadtrip runt Stockholm.

3–0 mot Hanviken, 4–1 mot Nyköping.

– Totalt sett en bra helg. Bara ett insläppt på två matcher. Ska vi gå långt så behöver vi ha ett bra försvarsspel. Det har vi jobbat mycket med. Vi är lite mer samlade både offensivt och defensivt. Där har vi blivit bättre, säger tränaren Joakim Fagervall till NSD.

Försvarsspelet, ja.

Jacob Carlsson, 26, fick chansen mellan stolparna i helgens båda matcher – och man kan väl verkligen säga att han tog den.

Carlsson stoppade alla 23 skotten mot Hanviken och följde upp med att rädda 23 av 24 försök från Nyköping.

* Ni verkar ha växlat upp nu?

– Jag tycker att vi hittat ett stabilt spel och stressar inte upp oss dom gångerna vi inte har så mycket puck och har samtidigt tålamod med anfallsspelet på sistone så ja, det kan man väl säga att vi har, säger Jacob Carlsson till hockeyettan.se.

* Du stod båda matcherna och tog 46 av 47 skott. Vad betyder det för självförtroendet och framtiden?

– Såklart skönt att utöver vinsterna också känna att man gjorde två bra prestationer personligen också. Speciellt att känna att man är redo nu när det börjar dra ihop sig med viktiga matcher.

Carlsson – som tidigare i vintras svarade för den här monsterräddningen – har startat fem matcher i norra Allettan och har fina 94.17 i räddningsprocent.

* Hur är samarbetet med Hugo Haas? Vi gissar att båda väl vill spela hela tiden? Hur jobbar ni tillsammans för att bli bättre?

– Historiskt så brukar jag ha en bra relation med min målvaktskollega och det har jag nu också med Hugo. Vi är bra på att stötta varandra och backa upp varandra. Han gillar att tugga så det blir ganska mycket målvaktssnack och om lite allt möjligt, säger Carlsson. 

* Framåt, då. Bara en knapp månad kvar till slutspel och årets höjdpunkt – vad kan vi förvänta oss av Boden där?

– Jag tycker att vi spelmässigt haft lite olika perioder under säsongen, där vi under en tid har lagt mer tid på offensiven och en period med mer defensivt fokus.  På sistone har vi varit väldigt grundstabila och vunnit på det. Det känns som att vi börjar hitta en bra nivå och när vi är där är vi riktigt svårslagna.

* Vad går ni för i vår?

– Tråkigt svar, men som lag kan vi inte kolla längre än det vi spelar för just nu och där är målet att ta en topp två-plats i Allettan och sen ge oss chansen på en lång vår.

* Till sist – något annat du vill lägga till?

– Det var kul att så många Boden-supportar var på plats på bägge matcherna även på bortaplan. All kredd till dom.

Text: PeO Larsson

BILDEXTRA: Nyköping-Boden – klicka här!

Jacob Carlsson. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

HELGENS ALLA MATCHER I ALLETTAN NORRA

* SÖNDAG 18 FEBRUARI

ALLETTAN NORRA

Vallentuna-Sundsvall 2–5 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Nyköping-Boden 1–4 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Norra Allettans tabell – klicka här!

LÄS MER: Detta visste du inte om spelarna i Piteå

* LÖRDAG 17 FEBRUARI

ALLETTAN NORRA

Hanviken-Boden 0–3 – SE HÖJDPUNKTERNA!

Nyköping-Kiruna 2–3 – SE HÖJDPUNKTERNA!

Vallentuna-Piteå 2–1 – SE HÖJDPUNKTERNA!

* FREDAG 16 FEBRUARI

ALLETTAN NORRA

Hanviken-Kiruna IF 2–3 (förlängning) – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Brödernas/Väsby-Piteå 5–2 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Detta visste du inte om spelarna i Boden * ”Lagets tröttmössa” * Ylivainio berättar om sina lagkamrater * ”Aldrig jobbat en dag i sitt liv vad jag förstått”