Kaptenen säkrade nytt kontrakt i ligan för sitt ESK

Lagets stora härförare, kaptenen Tim Friberg, blev stor hjälpte när han sköt det 3-3-mål som säkrade kontraktet för ESK. Foto: Håkan Hagman

Efter en krigarinsats av det större slaget kunde Enköping på onsdagskvällen säkra kontraktet för spel i Hockeyettan även nästa säsong. Ett till synes hopplöst 1-3-underläge hämtades ikapp och den viktiga kvitteringen med dryga tio minuter kvar kom från lagkaptenen Tim Friberg. Att Borlänge senare vann md 4-3 efter straffar spelar ingen roll, ESK spelar vidare i Hockeyettan.

Billackering, Lastbilslackering | företag | eniro.se | sida 4

Det var absolut inget fel på arbetsinsatsen redan från start hos hemmalaget Enköping när man på onsdagskvällen tog emot tabelltvåan Borlänge.

En viktig match för båda lagen då hemmalaget kämpar för att säkra fortsatt spel i ligan medan dalalaget är indragna i en knivskarp strid om att gå vidare i slutspelslabyrinten mot allsvenskan.

Men det var först i den tredje perioden som ESK fick utdelning för sitt slit. Fram till dess hade man som sagt stått för arbetet men på ett smått imponerande sätt inte kunnat utnyttja sina målchanser.

Hemmalagets enda mål efter två perioder, målet fram till 2-1, var dessutom lite tu

rsamt då Daniel Anderssons skott vallades via en Borlängeskridsko in i målet.

Mot slutet av andra perioden, där underläget var 3-1, kändes det en aning uppgivet hos hemmaspelarna som sågs hänga med huvudena allt mer.

Lite tvärtom var det för Borlänge. Här fanns skärpan i avsluten och om det inte vore för en storspelande Viktor Andersson i hemmaburen så hade det förmodligen varit ett större underläge inför sista perioden.

I den tredje perioden hade ESK dock beslutat sig för att gå ut och göra match av tillställningen.

Men det dröjde till mitten av perioden innan utdelningen kom och inom loppet av blott en minut och två sekunder var det kvitterat. Först reducerade Axel Knudsen och sen fick lagkaptenen Tim Friberg bli hemmalagets hjälte och sätta den förlösande kvitteringen till 3-3.

Ett mål som kom att säkra Enköpings kontrakt i Hockeyettan även till kommande säsong.

Det går inte nog att beskriva hur viktig Friberg varit för Enköping under säsongen. Inte bara i poängprotokollet utan också som lagets stora ledare under en säsong som gått långt ifrån sprikrakt. På något sätt mer än rättvist att han fick bli matchens, ja hela säsongens, hjälte på det här sättet.

Avslutningen blev dock i darrigaste laget för dem med svaga nerver. Borlänge tryckte på rejält för en segerpuck redan under ordinarie tid men närmare än ett par strumprullare strax utanför stolpen kom man aldrig.

ESK skapade visserligen dom också, bland annat hade August Sandell ett friläge där pucken satt i stolpen.

Övertiden slutade mållös och i den följande straffläggningen krävdes hela 13 straffar innan Borlänge drog det längsta strået.

Kvällen fick därmed två vinnare. Bonuspoängen kan vara superviktig för Borlänge inför deras sista match i helgen, ett direkt avgörande daladerby mot Falun om sista platsen i slutspelet. Gissningsvis blir det lapp på luckan i Borlänge Ishall.

Enköping har dubblea hemmamatcher nu i helgen som avslutning. På lördag mot Örnsköldsvik, som kämpar för sin överlevnad i ligan. Sen avslutar man med  en för båda lagen en betydelselös match mot Vännäs på söndag.

 


ESK Hockey – Borlänge HF 3-4 efter straffar (1-2, 0-1, 2-0, 0-0, 0-1)
Skott: 39-33 (12-9, 10-11, 15-9, 56, 0-1)

ESK:s målskyttar:
Daniel Andersson, Axel Knudsen, Tim Friberg

Publik:
258 personer

Blomsterlandets pris till matchens lirare:
ESK: Axel Knudsen
Borlänge: Emil Ranehamn

JM Bils pris till hemmalagets första målskytt:
Daniel Andersson

Nästa match:
ESK Hockey – Örnsköldsviks HF
Lördag 24/2 kl 16:00