Underkänd mittperiod fällde Hudik Hockey

En stabil start och första period för Hudiksvall som en bit in i andra förvandlades till en helt annan matchbild.

Hudik Hockey tar tag i taktpinnen direkt i första perioden och redan efter tre minuter så skulle Hudik Hockey få chansen mot ett av seriens bästa boxplay. Det dröjde bara sjutton sekunder innan Christoffer Jansson pricksköt 1-0 till gästande Hudik.
Hudik fortsätter att föra matchen men när Vallentuna efter sju minuter får ett av sina första längre anfall så kvitterar man till 1-1 efter ett backskott. Hudiksvall skulle dock snabbt återta ledningen igen genom en styrning av Jesper Wiberg. Känslan efter Wibergs ledningsmål är att Hudik har fortsatt kontroll på matchen och går även till pausvila med en 2-1 ledning.

Hudik Hockey skulle även i andra perioden få ett tidigt powerplay och även i detta skulle man göra mål. Målskytten var för andra matchen i rad försäsongens skyttekung Lucas Feuk som höll sig påpassligt framme på en retur och utökade ledningen till 3-1. Kort efter Hudiks 3-1 mål så skulle Vallentuna reducera efter ett nonchalant försvarsspel av Hudik Hockey.
Om det kändes kontrollerat och noggrant i period 1 så gav inte period 2 samma känsla. Efter Vallentunas reducering till 2-3 så var det stabila spelet som bortblåst för Hudik. Strax innan andra periodens powerbreak så hade vi 3-3 på tavlan och efter det kvitteringsmålet så fortsatte Vallentuna att trumma på. När hesa Fredrik ljöd för att period 2 var över så hade Vallentuna inte bara kvitterat utan tagit ledning med hela 6-3.

Period 3 startar och Hudik är på jakt efter reducering men i jakten så kontrar Vallentuna snabbt in 7-3.
Hudik Hockey ger dock inte upp sin jakt på mål och nio minuter in i tredje perioden så får Hudik till en reducering då lagkaptenen Adam Byström Johansson kan raka in en sargretur. Endast 30 sekunder efter Byström Johanssons mål så ska han också ordna fram ett straffslag.
Straffen läggs av Alexander Bjurström som resolut skickar in Hudiks femte mål för dagen och ökar hoppet rejält om att bortalaget skulle få med sig några poäng från Vallentuna IP.
Hudik trycker på men Vallentuna försvar sig förtjänstfullt och  får tiden att gå. Med fyra och en halv minut kvar tar Hudik timeout och plockar ut målvakten men trots idel skott mot Vallentunas mål så kommer man inte att få se pucken i mål någon mer gång ikväll.

Redan på fredag är det dags att resa norrut för matcher mot Kiruna och Boden. Om man ska ha chans att nå en topplacering så måste man nog ta sex poäng i helgen.
Det är inte många matcher kvar i allettan men vi som följt laget vet att det finns kvalité i detta lag att avsluta den på ett bra sätt. Det gäller att släppa det mentala och plocka fram viljan, så ser vi som supportar Hudik Hockey nu till att stötta laget och ge dom så mycket energi vi kan såväl i Holmen Center som på sociala medier.

Skribent: André Norman-Enström