Hudik Hockey vinnare igen

Ett påkopplat Hudik Hockey vann efter en stabil insats över hela banan.
Periodsiffrorna (1-1, 0-3,0-2) och skottstatistiken 16-40 (6-11, 8-12, 2-17)

När dagens match mot Kiruna startade så kunde vi se att det var J20’s William Larsson som startade i Hudikmålet.

Efter tre minuter så var det ett formstarkt Kiruna som skulle ta ledning med 1-0 efter ett backskott som studsade ut till retur och Mattias Mustonen fick lite för enkelt och ostört ta hand om returen och ge Kiruna ledningen.
Efter det tog Hudik tag i taktpinnen och nio minuter in så skulle Hudik få matchens första powerplay. Det tog endast 41 sekunder innan vi hade kvitterat. Hudik krånglade inte till det i powerplay utan Alexander Bjurström pricksköt in 1-1.
Efter kvitteringsmålet så jagar Hudik ledningsmålet och man radar upp bra chanser och stundtals slår läger i Kirunazonen men trots det så går lagen till pausvila med 1-1.

Hudiksvall börjar andra perioden som man avslutade den första men efter några minuter in i perioden så börjar Kiruna ta sig in mer i matchen och halvvägs in i perioden så var det Kirunas tur att få spela powerplay.
Kiruna börjar sitt powerplay bra med riktigt bra fart på pucken men William Larsson i målet (som spelade riktigt stabilt matchen igenom) räddar flera bra chanser, även Hudik skapar några bra lägen trots en man mindre på banan men inget av lagen gör mål under dessa två minuter.
Några minuter senare var det Hudiks tur att få spela powerplay igen efter att Kiruna varit för många spelare på banan.
Likt Hudiks första powerplay så var det inte mycket krångel här heller, det tog bara 26 sekunder innan Alexander Bjurström återigen skulle noteras för målet och sätta Hudik i förarsätet målmässigt också.
Bara 12 sekunder efter Hudiks 2-1 mål så kom även 3-1 till Hudik efter en hög press kunde man erövra pucken i offensiv zon, Samuel Eriksson sköt i ribban och Adam Byström Johansson förvaltade returen väl.
Av bara farten så kom 4-1 med cirka två minuter kvar av andra perioden, detta mål var även i powerplay och denna gång var det Henrik Olsén som var sist på pucken.

Tre minuter in i tredje perioden så ska det återigen bli mål för Hudik och denna gång är det poängkungen Christoffer Jansson som läckert gör målet.
Hudik forsätter perioden med att spela smart, vårda pucken och inte bjuda Kiruna på någon möjlighet att ta sig tillbaka in i matchen och innan matchen är slut så ska vi även få se ett powerplaymål av Hudik igen, Jesper Wiberg fastställer slutresultat till 6-1 med ett distinkt slagskott.

En bra match av ett påkopplat Hudiksvall hela matchen igenom, man släpper bara till 16 skott och visar upp ett effektivare och rakare powerplayspel.
Imorgon väntar Boden i en viktig match. Kan Hudik vara lika påkopplat som idag matchen igenom och ha fokus på rätt grejer så kommer man ge sig själva en bra chans att vinna.

Passa på att vara med i vårt digitala 50/50 lotteri i morgondagens match
Det går att köpa lott fram till slutsignal, dragning sker efter matchen och betalas ut via swish.

Bli medlem i Hudik Hockey och ta del av fina förmåner, utöver att du stöttar klubben.
Blir du stödmedlem mellan 12/2 – 26/2 får du en fribiljett till matchen mot Brödernas/Väsby 28/2. (Gäller såklart också befintliga stödmedlemmar)

Skribent: André Norman-Enström