Fullpott uppe i norr

En kanonhelg uppe i norr där Hudiksvall visat sin kvalité med elva gjorda mål och endast tre insläppta.

Det var två lag som kom från en varsin seger igår som ställdes mot varandra i Hive Arena.
Hudik Hockey kom till spel med exakt samma lag som igår, vilket betyder att William Larsson fick förnyat förtroende efter en bra insats igår.
Första perioden börjar jämnt och väldigt snällt om man jämför senaste mötet i Holmen Center. Lagen byter chanser med varandra i början men efter sju minuter in i första perioden ska powerplaystarka Boden få chansen att spela en man mer.
Hudik spelar ett riktigt bra boxplay och William i målet är lugn som en filbunke, med 30 sekunder kvar av powerplayet så tror Boden att dom tagit ledningen men domaren slår ut med armarna då William hade plockhandsken på pucken innan Boden petar innan pucken i mål och Hudik Hockey reder ut det numerära underläget.
Hudik som igår var starka i powerplay ska också få en möjlighet att spela med en man mer i första perioden. Ett numerärt överläge som bara varade i åtta sekunder innan Lucas Feuk drog in ett skott upp i krysset och vi hade 1-0 på tavlan som stod sig perioden ut.

 

Andra perioden hann knappt starta innan Boden skulle få ett nyt

t försök i powerplay men även detta löser Hudiksvall däremot skulle nästa mål tillfalla Boden.
Hudik Hockey var påväg mot en kontring men Boden bröt pucken innan den lämnat Hudiks zon och kunde göra 1-1.
Bara 36 sekunder efter Bodens kvittering så hade domaren handen uppe för en avvaktande utvisning på Boden och efter en fin passning av Axel Olsson så blev Christoffer Jansson fri med målvakten och kunde återigen se till att Hudik tog ledningen.
Med fem minuter kvar av mellanakten så var det återigen dags för ett mål. Hudik vann pucken högt upp i anfallszon och Adam Byström Johansson hittade Samuel Eriksson som kunde göra 3-1 till Hudik.
I samma veva som undertecknade sa ”det vore skönt om vi kunde ta med oss detta resultat i paus” så hittade Filip Lander vackert Marcus Limpar Lantz med en diagonalpassning och Limpar Lantz sprätte upp 4-1 till Hudik som tog med sig det resultatet till periodvilan.

En minut in i tredje perioden så drabbas Boden av ytterligare en utvisning men denna gång lyckas inte Hudik sätta dit någon puck.
Trots att Hudik har en 4-1 ledning så fortsätter man slår man inte av på takten utan man spelar på samma sätt som under hela matchen och det är även Hudik som ska göra nästa mål. Hudik fortsatte på sitt inslagna powerplayspel under helgen, denna gång dröjde det 16 sekunder innan Alexander Bjurström även idag skulle hänga dit den i powerplay.
Efter 5-1 målet så fortsätter Hudik att mala på och man bjuder inte Boden på många lägen att ta sig närmare men med två sekunder kvar av matchen så ska Boden tröstmåla i numerärt överläge.

Hudik Hockey vinner även denna match fullt rättvist och man gör även idag en kanonbra match över hela banan i 60 minuter. Denna helgs två insatser visar Hudik vilken höjd som finns i detta lag.

Det går fort i hockey, från att vara utdömda så har man nu avgörande för en topp två placering i egna händer. Det kommer bli en rafflande match på onsdag hemma i Holmen Center mot Brödernas/Väsby, där vi behöver just ditt stöd!
Biljett köper du som vanligt på biljett.hudikhockey.se eller passa på att bli stödmedlem.

Bli medlem i Hudik Hockey och ta del av fina förmåner, utöver att du stöttar klubben.
Blir du stödmedlem mellan 12/2 – 26/2 får du en fribiljett till matchen mot Brödernas/Väsby 28/2. (Gäller såklart också befintliga stödmedlemmar)

 

Skribent: André Norman-Enström
Foto: Håkan Johansson