Allt avgörs i sista ronden

Både utskällda och uträknade – kanske också lite stukade – med en extra ”ryggsäck” i form av en del tillmälen på sociala medier som låg långt under anständighetens gräns, åkte Hudik Hockey som tabellfemma norrut för mötena med Kiruna och Boden.

När sedan den långa hemresan började hade man tagit 6 poäng, gjort 11 mål framåt, bara släppt in 3 och avancerat till andraplats i tabellen. Faktum är att Hudik under en kort sekvens även låg i serietopp på söndagen, men innan slaget var över hade Piteå smitit förbi med en poäng mer. Och där är vi nu.

Bilden: För femte gången går Axel Levander (här i en fartfylld flygtur mot Nyköping) in i ett playoff-spel med Hudik Hockey. Men först ser han fram emot det heta mötet med Brödernas/Väsby på onsdag. Foto: Lars Sundin.

Allt ska avgöras i en slutomgång där Hudik tar emot Brödernas/Väsby i Holmen Center på onsdag och där det nästan finns hur många varianter som helst för sluttabellen. En tredje eller fjärdeplats är inte heller någon katastrof, men allmänt anses det att det är en fördel att bli etta eller tvåa.

Och så finns det förstås– bara för att röra till det ytterligare – andra åsikter om det också eftersom man i så fall måste ”vänta in” kvartsfinalerna innan man går in i playoff-spelet. Och ishockey är ju en gång för alla en f

ärskvara…

Det enda vi säkert vet är att Hudik vid vinst säkrar en plats som etta eller tvåa för att sedan få stå över kvartsfinal-ronden. Även två poäng kan räcka efter förlängning, men då krävs det att Boden gör detsamma mot Piteå. Men om Piteå vinner sin bortamatch i Boden finns det ”bara” en andraplats kvar att spela om för de övriga inblandade.

Och det finns knappast en svårare motståndare än det nytända Brödernas/Väsby, som kunde gå in riktigt stärkta till den här säsongen med Brödernas sköna sponsorstöd i ryggen. Och vi kan vara helt säkra på att också Brödernas/Väsby har siktet inställt på ”topp-två”.

Tabellställningen säger allt om det som väntar på onsdag: Piteå 31 poäng (+7 i målskillnad), Hudiksvall 30 poäng (+15), Boden 30 poäng (+7), Lindlöven 29 poäng (+11), Brödernas/Väsby 28 poäng (+19), Vallentuna 28 poäng (-7).

Om man dessutom konstaterar att Hudiksvall-Brödernas/Väsby, Boden-Piteå och Lindlöven-Vallentuna står på matchprogrammet, så kan man bara lägga ner alla spekulationer. Ett enda mål hit eller dit kommer att kasta lagen uppåt eller nedåt i flera steg i tabellen.

– Ja, det är verkligen jämnt i den här serien, men det är bara roligt och det är ju sådana här matcher man älskar att spela. Jag gillar ju att vara i hetluften, konstaterar Axel Levander, hårdjobbaren som fyra säsonger i rad varit med om att ta Hudik till kvalserien.

– Vi har pendlat lite mellan prestationerna, men mot Kiruna och Boden kom vi ut som ett lag. Vi gjorde det vi hade pratat om och nu ska det bli kul att möta Väsby igen. Det brukar bli täta matcher mellan oss, säger han.

Och hur ser du på de hånfulla kommentarerna på de sociala medierna efter Vallentuna-matchen?

– Så’nt måste man bara lägga åt sidan. Jag bryr mig inte och läser det inte heller. Vi måste bara fokusera på det vi själva kan göra, slår Axel Levander fast.

– Det är en bra känsla i truppen nu efter segrarna där uppe. Vi kom hem vid halv tre på natten och så var vi träningslediga på måndagen. Men nu blir det full gas igen till tisdagsträningen och sedan ska vi vara beredda på match igen på onsdag, lovar Axel Levander.

FOTNOT: I samband med matchen kommer matchsponsorn Huddig att meddela årets spelare till ”Huddig hall of fame” som sedan 2015 gått till Lars Lundin, Jonas Lindström, Anton Hedberg, Martin Naenfeldt, Adam Seydlitz, Erik Flood, Jesper Wiberg, Henrik Olsén och Johan Lindholm.

Skribent: Lars-Gösta Larsson

Boka din plats här
Alla under 18 år går in gratis tack vare Glada Hudikhem

Hör Lucas Torstenssons tankar inför matchen.