Bois inte ens med i matchen

Bois hade absolut ingenting att spela för, men Bois tränare Ronny Helander ville ändå vinna matchen ikväll mot Kristianstad. Tyvärr verkade inte spelarna i läget de befann sig i riktigt kunna mobilisera samma inställning, utan man blev överkörda av seriesegrande Kristianstad med hela 8-0!

Tyvärr höll sändningen inte riktigt samma klass som Kristianstads spel denna afton, vilket gjorde att stora delar av matchen inte gick att se. Samtidigt kanske det var lika bra det, med tanke på vilken slät figur Bois gjorde de stunder man ändå kunde se. Kristianstad åkte mer skridskor, vann fler närkamper, hängde ihop bättre över hela isen och kunde dessutom med jämna mellanrum göra mål. 2-0 var ställningen efter den första perioden och där var det Kristianstad för hela slanten. I inledningen av den andra lyfte Bois upp sig något och hade några bra anfall och lägen, bland  hade man ett skott i underkant ribba (Oliver Lexenberg), ett jätteläge från nära håll genom Jesper Lindén och ett friläge av Oscar Tellström, dock utan att överlista Wictor Ragnewall i Kristianstadskassen, medan Tobias Sandberg fick vittja nätet två gånger om, och då gjorde han ändå några fina räddningar utöver detta. Sedan i den tredje perioden så rann siffrorna iväg än mer, Bois orkade inte mobilisera kraft och Kristianstad lekte hockey. 4-0 vann man perioden med och sålunda 8-0 på resultattavlan.

Detta var verkligen ingen match att orda så mycket om, Kristianstad gjorde lite som man ville mot ett väldigt blekt Mariestad. Bois slutar ändå sjua i tabellen då Skövde förlorade sin match mot Halmstad och slutar nia.

Nu väntar val till kvartsfinalerna på söndag, där Bois är ett av lagen som kommer väljas. Tisdag den 5/3 spelas sedan den första kvartsfinalen med en andra match redan onsdag den 6/3. Båda dessa matcher spelas på bortaplan. Bois har sin första hemmamatch sedan lördag den 9/3, och ev fjärde match spelas dagen efter. Om det blir en femte och avgörande spelas den onsdagen den 13/3.

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd