Enköping har börjat lagbygget – sex spelare klara

Redan inför den gångna säsongen skrev Enköping tvåårskontrakt med tre spelare. Därtill har man nu också klart med ytterligare tre spelare varav två valt att stanna trots klausul att kunna lämna och en signerat ett pinfärskt nytt tvåårskontrakt.

Sedan tidigare har backen Robin Nilsson samt anfallsspelarna Maximilian Popovic och Alexander Starck gällande tvåårskontrakt som sträcker sig även över kommande säsong med Enköping i Hockeyettan.

Nu kan sportchefen Christian Nordenberg också meddela att de två spelarna som värvades in under säsongen, målvakten Viktor Andersson och forwarden Lucas Lagerstedt, båda två valt att inte utnyttja sina optioner på det kontrakt som skrevs att omfatta även för kommande säsongen.

Det innebär i klartext att båda två stannar i grönsvart minst en säsong till.

Viktor Andersson anslöt sent i grundserien och hann spela 27 matcher med fina 91,3% i räddningsprocent.

Lucas Lagerstedt anslöt något senare och hann med 23 matcher där han fick ihop 16 poäng.

Ett nytt kontrakt. över två år dessutom, kan man däremot presentera på forwarden Axel Knudsen. 21-åringen anslöt sent i höstas till ESK-truppen efter en misslyckad tryout med Falun och har imponerat allt mer under säsongen i grönsvart. På sina 36 matcher i ESK-dressen noterades han för 15 poäng, där några av de gjorda målen varit rena delikatesser.

Som kuriosa kan nämnas att Axel är son till en före detta SHL-spelare. Pappa Henrik Björkman gjorde knappa 280 matcher i högstaligan under 90-talet med främst Leksands IF men också med Västerås IK under deras sejour i svenska toppligan.

 

ESK:s lagbygge inför säsongen 24/25 finns här >>

 

 

Viktor Andersson

 

Lucas Lagerstedt