Förlust i säsongens sista match

Kiruna förlorade borta med 4-1 mot ett starkt Sundsvall. KIF startade matchen bra och är väl så bra som Sundsvall. Efter 13.56 tar Sundsvall ledning då deras stjärna Sebastian Kaijser bryter sig loss mellan Kirunabackarna och kan via stolpen göra 1-0. Efter målet tar Sundsvall över perioden och kan utöka ledningen i slutet av perioden.

 

Andra perioden är ett mörker för KIF. Sundsvall sköljer över Kiruna och är spelmässigt klart bättre, och Kiruna drabbas exempelvis av tre utvisningar. Perioden slutar 2-0 och Sundsvall leder med 4-0 inför sista akten.

 

I tredje perioden gör KIF 4-1 snyggt i powerplay genom Teemu Siironen, assisterad av Jacob Hansson Geidon och Philip Kemi. Inga fler mål görs och laget kan sätta sig på bussen hem.

 

***

Mattias Älvero efter matchen

 

4-1 förlust i avslutningen. Vad tänker du om insatsen?

– Vi är nöjda med starten. I powerbreaket är vi positiva och känner att vi ligger rätt i banan och stänger ner Sundsvall effektivt. Efter deras 1-0 så får de energi och vi hamnar på hälarna. 2-0 i paus men inget är såklart omöjligt. Tyvärr går andra perioden klart till Sundsvall. De är helt enkelt mycket bättre än oss.

Inför tredje perioden kommer laget överens om att avsluta säsongen på bästa sätt. Målet sätts att prestera bra och vinna perioden. Det var härligt att se oss spräcka målnollan i PP. Grabbarna kämpar och sliter och målsättningen i sista perioden nås.

 

Slutet gott allting gott…

 

Är det någon spelare du vill lyfta fram?

– Dennis Törmä! Han får göra debut i hockeyettan och gör det riktigt bra. Svante Koivuniemi, en annan junior och egen produkt, gör återigen en bra match. Egentligen vill jag inte nämna enskilda spelare men nog är det extra kul när unga Kirunakillar gör det bra. Det är en laginsats som gjort att vi lyft oss i slutet av säsongen och inte enskilda spelare.

 

Säsongen är redan slut. Vad händer nu?

-Oj, det är mycket som händer och planeras. Vi har en sportgrupp som jobbar med hitta en sportchef, ledarkonstellation, och nästa års trupp samtidigt som exempelvis barmarksträningen ska planeras och fastställas.

 

Sportgruppen jobbar stenhårt för att få bitarna på plats och vi återkommer med nyheter inom kort, avslutar Mattias Älvero.

 

***

 

Föreningen vill även passa på att tacka alla sponsorer, funktionärer, publiken, alla ideella arbetare, ni som sett sändningarna och alla fans runt om i landet för säsongen.

 

(Foto: Max Zakrisson)