Hudik Hockey vinnare av Allettan Norra

Hudik Hockey var snäppet vassare än Brödernas/Väsby och tog en välförtjänt seger i Holmen Center inför ett starkt stöd från läktarplats.

Inför matchen kunde vi konstatera att det var en rafflande slutomgång som skulle spelas i Allettan Norra. Hudik Hockey var på andra plats och kunde bli allt från seriesegrare till att hamna på femte plats.
Innan matchstart så delades Huddig Hall of Fame ut för tionde gången och vi gratulerar årets vinnare Christoffer Jansson till priset.

Christoffer Jansson tillsammans med Huddigs representant Lars Sundberg. Foto: Flywood Studio

När matchen väl drog igång så var det Hudik Hockey som visade att man ville ha revansch på Brödernas/Väsby då man tog tag i matchen direkt och efter endast fyra minuter fick man chansen i powerplay efter att skridskostarke Lucas Torstensson fått en knätackling. Hudik Hockey har senaste matcherna visat upp ett bra powerplay, i detta powerplay gjorde man inget mål men Hudik fortsatte efter powerplayet att föra spelet.
Att Hudik var det spelförande laget i första perioden påvisar skottstatistiken då den slutade 13-5 till hemmalaget men båda lagen lämnade första perioden mållösa.

 

Det hann inte ens gå två minuter av andra perioden innan det hettade till fra

mför mål och Carl Westberg fick både en och två crosscheckingar mot sig av bortalagets Rasmus Sörgardt, domare Spång som stod mitt framför situationen lyfte armen och vi hade periodens första powerplay för Hudik Hockey.
Det tog tjugonio sekunder innan Alexander Bjurström fortsatte på den inslagna vägen från i helgen, han fick pucken och pricksköt 1-0 till Hudik Hockey.
Det skulle inte dröja många byten efter Hudiks ledningsmål innan vi skulle få höra Wiggen i högtalarna igen. Efter Väsbystrul i egen zon så fiskade kaptenen Adam Byström Johansson upp pucken och hittade Henrik Olsén som med ett slagskott hittade in mellan benen på Victor Olsson i bortamålet, i samband med Hudiks 2-0 mål tog Brödernas/Väsby timeout.
Matchens andra målskytt Henrik Olsén skulle kort efter sitt mål hamna i protokollet igen, denna gång var det dock för en utvisning.
Brödernas/Väsby visade i förra mötet lagen emellan att dom har ett bra powerplay och det tog sju sekunder innan man som så många gånger förr fick se en pass ut på Fredrik Forsberg som slagskottade in pucken i mål för jag vet inte vilken gång i ordningen denna säsong.
Hudik Hockey skulle trettio sekunder efter bortalagets reducering få chansen i powerplay igen men Brödernas/Väsby klarade av det numerära underläget och fick en rejäl energiboost av det, för efter det avklarade boxplayet så började bortalaget få längre anfall och mycket tryck i anfallszonen men Isak Johansson som var tillbaka i hemmamålet med besked såg till att det stannade vid ett mål denna period för bortalaget som vann skotten med 11-9.

 

Hudik Hockey startade tredje perioden med ett två minuters powerplay men det var inget som lyckades utnyttja.
Drygt fem minuter in i ett Väsbyanfall så nyper Axel Levander pucken på defensiv blå och hittar direkt Karl Umegård på offensiv blå som kommer i friläge och gör 3-1 till hemmalaget.
Efter 3-1 målet så går Väsby ännu offensivare i sitt spel men hemmalaget försvarar sin ledning på ett förtjänstfullt sätt med energin från en grym hemmapublik i ryggen och vi får inte se något mer mål i matchen.

 

Eftersom Piteå vann i sudden mot Boden så hamnade Piteå och Hudik på samma poäng men med nio mål bättre i målskillnad för Hudik så kan man titulera sig segrare i Allettan Norra och får välja som lag nummer två i semifinalerna då Kristianstad från södra serien hade bättre poängskörd.

Det är bara att lyfta på hatten för uppryckningen och styrkan Hudik Hockey visar i avslutningen av serien. Tre raka segrar, ett mycket stabilare spel och målskillnaden 14-4.
Nu får man ladda om batterierna tills det är dags för semifinal och fortsätta visa att man vill spela hockey långt in i April.
Dom två första semifinalerna spelas 16/3 & 17/3 på hemma på Holmen Center, motstånd väljs preliminärt 14 Mars.

Skribent: André Norman-Enström
Foto: Flywood Studio