Nytt avtal mellan Svenska Ishockeyförbundet och Hockeyettan * Gäller till 2030 * Anders Larsson: ”Vi vet hur viktig Hockeyettan är för ishockeyns utveckling”

Svenska Ishockeyförbundet och ligaorganisationen Hockeyettan har tecknat ett nytt samarbetsavtal fram till och med säsongen 2029/2030. 

Avtalet ger Hockeyettan förutsättningar att utvecklas och ger långsiktig stabilitet till hockey-Sverige.

TV: SE SLUTSPELET HÄR  * HOCKEYETTAN PLAY * EXPRESSEN.SE

 

Samarbetsavtalet innebär att ligaorganisationen Hockeyettan disponerar sändnings- och kommersiella rättigheter för sin liga, vilket ger förutsättningar för de 40 föreningarna i organisationen att växa och utvecklas.

– Det är glädjande på många sätt att avtalet med Hockeyettan är på plats. Vi vet hur viktig Hockeyettan är för ishockeyns utveckling. Med sin geografiska spridning över hela landet är Hockeyettan en nyckelfaktor för framtiden då vi sträcker oss efter att vara Sveriges mest engagerande idrott. Välmående föreningar i Hockeyettan leder till goda utvecklingsmiljöer och på sikt fler och bättre ishockeyspelare, säger Anders Larsson, ordförande Svenska Ishockeyförbundet.

I och med att avtalet med Hockeyettan är undertecknat har Svenska Ishockeyförbundet långa samarbetsavtal med alla tre ligaorganisationer på herrsidan.

– Det är mycket positivt för stabiliteten i hockey-Sverige att vi har avtal fram till och med säsongen 2029/2030 med SHL, HockeyAllsvenskan och Hockeyettan. Nu är grunden lagd för många år framöver, säger Anders Larsson.

Håkan Svensson, ordförande i Hockeyettan: 

– Det här nya avtalet är en grundförutsättning för Hockeyettan att kunna öka intäkterna på våra sändningar och det här ger en långsiktighet i vårt viktiga arbete att bygga ligan och dess klubbar. Det är positivt att alla de tre största hockeyligorna i Sverige nu har samma avtalsstruktur och längd.

Hockeyettan är Sveriges tredje högsta herrdivision inom hockey. 

Tisdag kväll inleds säsongens slutspel i Hockeyettan, där vinnaren avancerar till HockeyAllsvenskan.

Svensson och Larsson. 

LÄS MER: Ordföranden skriver själv: ”Svensk elitishockey måste få bättre balans i intäkterna mellan ligorna”

Valet klart – de lagen möts i kvartsfinalerna * Förutsättningar och alla matchdatum för hela slutspelet våren 2024 * Se sändningen i repris här!