Inför semifinalserien med Nicklas Nousiainen

Ur askan i elden. Det är lite så man kan beskriva slutspelet i Hockeyettan där matchserierna och måstematcherna verkligen avlöser varandra. Brödernas/Väsby har precis varit under stor press och med kniven under strupen vunnit två måstematcher mot Mariestad, och nu från och med helgen, väntar nya tuffa matcher när laget beger sig till Bergslagen.

Där väntar Lindlövens IF i två raka bortamatcher och det är ett motstånd som Brödernas/Väsby minst sagt haft problem under matcherna i Allettan. För vad kan man annars säga om de båda matcherna som slutat 0-2 och 0-2. Lindesbergs hockeystolthet har helt enkelt varit ohyggligt bra i defensiven och där kanske Hockeyettans formstarkaste målvakt, Jonathan Frykholm, verkligen varit säkerheten själv.

Han har på sina 26 matcher i grundserien och Allettan en räddningsprocent på hela 93,2%. Lägger vi därtill matchserien mot Vallentuna i kvartsfinalen, så var facit etter värre, nämligen 95,7%. Det är svårslaget och sett till detta känns denna fantom i buren som det absolut största hindret för Brödernas/Väsby i denna semifinalserie.

Samtidigt så går det att vända och vrida på allt. Brödernas/Väsby kämpade och slet för att göra målen mot Mariestad under fyra matcher och sedan i den helt avgörande matchen, så gjorde laget fyra mål på sju minuter. Allt handlar helt enkelt om rätt typ av desperation och att våga ta puckarna mot mål, helst med mycket trafik framför. Då gör det jobbet svårt för vilken målvakt som helst och det är väl helt enkelt det som gästerna i Lindehov får ta med sig till denna härliga semifi

nal som med start klockan 19.00 lördag kväll tar sin start.

En som åker till Lindesberg med extra stort självförtroende är Nicklas Nousiainen. Denna arbetsmyra som alltid gör jobbet ute på isen, hade även en målmässigt härlig kväll i onsdags då han var inblandad i tre av de fyra mål som laget pangade in i den första perioden. Så här går hans tankar inför semifinalen, hur hans känslor är efter urladdningen mot Mariestad och vad hans nycklar är för att segra mot Lindlöven.

Hej Nicklas! Efter urladdningen igår, hur är känslorna så här dagen efter när semifinalspel stundar?

– Tjena Krister! Känslan är bra! Solen börjar blicka fram och det är playoff-hockey, blir inte bättre!

Hur skulle du vilja summera gårdagsmatchen som blev så lycklig och vad gjorde vi framför allt bra där?

– Vi kommer ut väldigt bra i början och alla i laget chippar in från första början. Vi lyckas göra fyra mål i första perioden och efter det fortsätter vi göra jobbet till slutsignalen. En mycket väl genomförd match av hela laget! Och vilket otroligt stöd vi fick från läktaren av våra supportrar!

Nu väntar alltså Lindlövens IF i semifinalen. Ett lag som vi känner ganska bra efter två matcher i Allettan men som vi gått såväl mållösa som lottlösa mot i dessa två matcher. Vad är dina tankar om motståndet?

– Kommer bli kul att möta dem i semifinalen! Lindlöven är ett bra lag som jobbar hårt och har presterat bra denna säsong.

Vi har ju som sagt haft svårt att omsätta spelet till mål mot dem. Varför kommer vi att lyckas bättre med det nu tror du?

– Vi har varit starkare runt målen de senaste matcherna och oftast är det där målen görs.

Vad säger du annars om Lindlöven som lag betraktat. Vad är deras styrkor som vi behöver hitta nycklar till att låsa upp?

– De har ett bra försvar och en bra målvakt.

Efter den holmgången vi hade mot Mariestad. Hur mår kroppen efter fem matcher under kort tid?

– Kroppen känns bra så jag kan absolut inte klaga.

Du hamnade ju verkligen i centrum i avgörandets stund då du var inblandad i tre av de fyra första gjorda målen. Vad säger du om din egna insats i onsdags och känns formen på topp?

– Fick två väldigt bra passningar och då var det bara att pricka målet! Det känns att formen är bra, men det finns lite kvar att hämta.

Slutligen Nicklas, varför kommer vi att orka ladda om inför helgens matcher och vad kommer vi då att få se Brödernas/Väsby prestera?

– Det är en kvalserieplats på spel och tycker det motiverar som tändvätska. Vi är väldigt taggade och ni kommer att se ett lag som jobbar stenhårt för varandra och göra allt för att vinna!

// # 11 – Nicklas Nousiainen

Läget i laget inför semifinalserien är absolut bästa tänkbara. Samtliga spelare är nämligen tillgängliga vilket även innebär att Calle Åsell äntligen är tillbaka i speldugligt skick igen.

Vid pennan

Krister Holmgren