Brödernas/Väsby vann även andra ronden

Brödernas/Väsby är i förarsätet i semifinalserien mot Lindlöven eftersom man även knep den andra matchen i Lindesberg med 5-2. Idag satt det hårdare åt men laget matchade till slut hemmalagets desperation och då kunde laget på ett kontrollerat sätt rida ut Lindlövens sista anstormning.

– Vi gör en bra bortamatch och vinner rättvist. Starkt att vinna två semifinaler på bortaplan. Nu blir det vila och tagga till igen för onsdagen, säger tränare André Smulter.

Brödernas/Väsby tog direkt från nedsläpp vid, där man avslutade spelet under lördagskvällen. Redan i den första minuten vaskade laget fram ett par hyfsade lägen där kapten Linus Rotbakken hade den bästa efter han smugit sig fram i bra läge från sin backposition.  Laget fick även med sig ett tidigt numerärt överläge och spelade där även hyfsat men utan att skapa tillräckligt med vassa chanser.

Men efter den positiva inledningen från Brödernas/Väsby kom Lindlöven betydligt bättre in i matchen. De satte en högre press och när då spelet i den egna zonen blev mer omständligt från gästernas sida, så fick Lindlöven till några längre anfall. Men i det läget, när hemmalaget spelade som allra bäst, kom ledningsmålet – för Brödernas/Väsby.

Filip Rydström rev åt sig pucken i egen zon och tryckte sig fram längs med kanten. Därefter var han riktigt stark när han höll undan sin bevakare och sedan gick rakaste vägen mot mål, innan han distinkt tryckte in pucken mellan benen på målvakten.

Målet fick dock ingen större effekt på matchbilden som därefter förblev jämn och där det var Lindlöven som hade de två bästa chanserna fram till periodvilan. En kontring, två mot en samt ett friläge tvingades Victor Olsson avstyra vilket han även gjorde med den äran.

Lindlöven kom ut med mer desperation under mittakten och var framme och störde med en styrning redan efter halvminuten spelad. Men istället vände spelet och där Rasmus Rudslätt från vänsterkanten, i offensiv zon och med en stenhård handledare, prickade plockhandskrysset hos målvakten.

En chock för hemmalaget som doc

k fortsatte att visa stor desperation vilket framför allt märktes i närkamperna där de gick vinnande ur många situationer. De fick även med sig en utvisning och i det tvingades Victor Olsson återigen att ta fram storspelet för att förhindra en reducering.

Men Lindlövens desperata spel gjorde dem även aningen ovårdade. Det gav Brödernas/Väsby två raka numerära överlägen och även fast inga av dem omsattes så gav det ändå lite offensiv zontid och där till, lite mer god känsla i spelet.

God känsla visade även Joni Nikko med ynka två minuter kvar av perioden. Det då han osjälviskt spelade fram Nicklas Nousiainen, som vid den bortre stolpen bara behövde trycka in pucken och ta Brödernas/Väsby till en tremålsledning i matchen.

Men det målet satte inte ner humöret hos hemmalaget som istället tryckte på än mer i spelet. Det gav till slut resultat när de endast halvminuten senare fick till en reducering. Det via en stänkare rätt upp i taket bakom Victor Olsson, som dessutom var skymd i röran framför honom.

Lindlöven fick råg i ryggen av reduceringen och städade i inledningen av den sista perioden av ett numerärt underläge utan större problem. Istället drog Brödernas/Väsby på sig en utvisning i slutet av överläget vilket innebar att hemmalaget därefter fick ett bra läge till ytterligare en reducering.

Och det var precis vad som skedde, även fast Brödernas/Väsby till en början i underläget gjorde det bra. Men hemmalaget fick till slut fram ett uppställt spel och sedan kom en sidledspassning och ett direktskott. Det gjorde att Victor Olsson inte riktigt hann med att täcka upp för det knallhårda avslutet.

Målet blev till en väckarklocka för Brödernas/Väsby som absolut inte ville tappa en tremålsledning i matchen. Laget matchade sedan hemmalagets desperation på ett väldigt bra sätt och satte betydligt mer fart på pucken från den egna zonen. Det gav kontringslägen och där framför allt Rasmus Rudslätt hamnade i händelsernas centrum.

Först stormade han fram och fick till två bra avslut mot Lindlövens målvakt. Inte långt därefter följde han med som släpande forward när duo Rommel och Wassenius ledde anfallet. Ett dropp bakåt från ”Wasse” gav sedan skottläge och därefter satt pucken distinkt upp i krysset.

Ett väldigt avgörande mål eftersom det kväste hemmalagets offensiv och återigen gav en extra trygghet i Brödernas/Väsbys spel. Dessutom hade laget marginalerna på sin sida när Lindlöven under sin sista kraftansträngning, tryckte på.

Men ett bra lag brukar ha turen med sig och där till jobbade laget tillräckligt hårt för att vinna de avgörande puckarna. Något som blev tydligt när Joni Nikko stal pucken från en hemmaspelare, tog pucken till den offensiva zonen och sedan spelade fram pucken till Gilbert Gabor som sedan stötte in 5-2 i en tom kasse.

Sammanfattningsvis så fick laget verkligen kriga för segern idag och där saker och ting inte alls gick på räls eller där flytet var lika bra som det understundom var under lördagsmatchen. Men i slutändan gjorde laget det tillräckligt bra och visade dessutom upp en bra effektivitet varför man nu har två matchbollar att kunna slå in när matchserien på onsdag drar vidare till Upplands Väsby.

Grisligan

Rasmus Rudslätt var tillsammans med Victor Olsson de största matchvinnarna som säkrade den andra raka segern. Tre grisar ger jag till Rasmus som visade upp ett härligt fint skytte vilket gav två läckra mål och som där till stod för ett riktigt bra och rörligt spel över hela isen.

Två grisar ges till Victor Olsson som förvisso fick släppa in två mål men som stod för ett antal avgörande räddningar under matchen när Lindlöven spelade som bäst.

Sista grisen ges till Jacob Spångberg som stått för en väldigt bra helg och där hans hårda fysiska spel varit väldigt nyttig de två matcherna igenom.

När nu matchserien går över till Upplands Väsby på onsdag hoppas jag på stor publiktillströmning för laget är ju trots allt bara en seger från spel i kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Vid pennan

Krister Holmgren