Rasmus Rudslätt inför rond 3

Det är matchboll för Brödernas/Väsby i semifinalserien när den nu vänder från Bergslagen och ner till Upplands Väsby. Laget är endast en seger från att nå den så hett eftertraktade platsen till kvalserien till Hockeyallsvenskan. Men matchbollar är ibland svåra att smasha in så det gäller verkligen att tålamodet, disciplinen, noggrannheten men framför allt klippet, är på plats.

Det var den i Lindesberg och då tog Brödernas/Väsby två raka skalper. Laget gjorde det dessutom på två olika sätt. I den första matchen hamnade laget i två raka underlägen. Men inte ens 0-2 eller ett tidigt insläppt mål i den sista perioden till 2-3, gjorde så att laget tappade fattningen. Tre raka mål därefter gav en 6-3 seger och i match nummer två gjorde laget processen kort ganska så tidigt. Det gav en 3-0 ledning som dock höll på att tappas innan noggrannheten och farten var tillbaka vilket gjorde att laget kunde stänga matchen.

Nycklarna blir väl egentligen samma nu som de var då. Det är att vara noggranna med pucken och framför allt att snabbt sätta fart på den från den egna zonen. Lindlöven måste vinna tre raka segrar nu för att gå vidare från semifinalen så de lär vara desperata och försöka sätta så hård press de bara kan.

Att sätta press och vara rörlig har den från AIK, inlånade Rasmus Rudslätt varit duktig på att göra. Han satte dessutom stort avtryck i den senaste matchen då han prickade

krysset vid två tillfällen. Passande nog var det hans två första baljor i Brödernas/Väsby dressen. Vad han kände kring det, vad han tyckte om matchserien i helgen och varför han tror att vi kan stänga matchserien redan onsdag kväll, berättar han bland annat följande om.

Hej Rasmus! Vilken kanonhelg det blev uppe i Lindesberg. Två matcher och lika många segrar. Vad är din summering av helgen?

-Hej! Jag tycker att vi tog med oss spelet från den sista matchen mot Mariestad in i dessa två. Noggranna över hela banan. Starka både defensivt och offensivt. I synnerhet tycker jag vi haft bra uppspel och vändningar, där vi kommit med fart genom mittzon.

Du har gjort två fina insatser vilket kryddades av en suverän söndagsmatch, i mitt tycke. Där fullkomligen pangade du även dina första mål i Brödernas/Väsby-tröjan. Hur skönt var det att stänka dit dem och vad säger du om din egna prestation?

-I slutspel handlar det så klart om att vinna matcher. Det är det viktigaste. Känns verkligen som om vi har ett lag som gläds med varandra, oavsett vem som gör mål. Men jag skulle ljuga om jag sa att det inte var skönt att få vara med och bidra med poäng offensivt.

Vi har verkligen satt oss själva i en drömsits nu när matchserien går över till Upplands Väsby. Varför tror du att vi kommer att kunna slå in matchbollen på hemmaisen nu?

-Vi kommer med ett bra självförtroende och har spelat bra hockey de senaste matcherna. Tar vi med oss samma intensitet så kommer det nog att bli en rolig onsdagskväll.

Vi förlorade ju båda mötena i Allettan men har nu vunnit lika många. Vad är det som vi gjort bättre nu som luckrat upp deras defensiven på ett bättre sätt än tidigare?

-Som jag sa tidigare, tycker nyckeln har varit att vi fått stopp på dem i vår zon och sen satt snabba och noggranna spelvändningar. Vi har kommit igenom mittzon med en hög fart och varit svåra att stoppa.

Vad blir nu nycklarna för att bli lika framgångsrika i spelet när nu matchserien spelas i Renew Arena?

-Att vi fortsätter med det hårda jobbet och kommer in med stor ödmjukhet. Hoppas vi kan få samma stöd som i sista matchen i kvartsfinalen mot Mariestad. Det var en härlig stämning som smittade av sig på oss i laget.

Slutligen Rasmus, varför kommer vi att stänga matchserien redan på onsdag och på vilket sätt ska du försöka gå i bräschen för det?

-Både jag och laget längtar tills att pucken släpps. Vi vet att vi är starka på hemmaplan, det ska vi visa igen på onsdag.

// # 14 – Rasmus Rudslätt

Läget i laget är oförändrat sedan senast vilket innebär att samtliga spelare i truppen är uttagningsbara.

Varmt välkomna till kvalfesten!

Vid pennan

Krister Holmgren