Brödernas/Väsby är klara för kvalserien till Hockeyallsvenskan

Efter en nervig och kvalfylld tillställning lyckades återigen Brödernas/Väsby vända ett 0-2 underläge till seger. Efter mycket möda och stort besvär vann laget till slut med 4-3 och tog därmed tredje raka segern mot Lindlöven. Detta innebär även att laget kvalificerat sig till kvalserien till Hockeyallsvenskan som startar nästa lördag den 30 mars.  

– Det blev en härlig onsdagskväll till slut. Efter en, milt sagt, dålig start så knyter vi ihop matchserien och 3-0 i matcher är ett styrkebesked. Tack alla som kom och stöttade oss, hoppas på samma härliga stöd när kvalserien drar igång, säger en nöjd tränare Jesper Kemi.

Trots det lyckliga slutet där hela laget fick jubla inför hemmafansen så kändes det till en början verkligen inte som lagets kväll. Att slå in en matchboll är inte helt enkelt och nog var det skallarna som spökade när laget under matchens första tre minuter drog på sig två raka utvisningar på grund av för många spelare på isen.

Lindlöven tackade och tog emot och satte sedan ledningspucken redan i det första numerära överläget. Gästerna som behövde vinna matchen för att säsongen inte skulle ta slut, fick därmed precis den starten den önskade medan Brödernas/Väsby inte riktigt stod att känna igen.

Det var nämligen lite för mycket slarv och framför allt i den egna zonen. Rena rama bjudningar men ändå mest otur bakom 0-2 målet. Det eftersom en spelvändning och halvhjärtat skott mot mål touchade en hemma klubba på vägen fram. Till slut slank den in över Linus Ryttars vänstra axel och satte hemmalaget i ännu ett prekärt underläge.

Det ska dock sägas att Brödernas/Väsby innan utökningen verkligen hade sina beskärda delar av chanser. Bland annat var Jeremias Lindewall på god väg att stöta in pucken efter fin passning från Joni Nikko, men där målvakten stod för en makalöst bra sidledsförflyttning oc

h räddade något som såg ut som ett givet mål.

Men när inte de klara lägena omsattes så blev det istället en kväll där slumppuckarna ramlade in. Brödernas/Väsby hade minst sagt en turlig målmässig väg in i matchen eftersom Joni Nikko sju minuter in i den andra perioden skapade ett självmål av Lindlöven. Det eftersom hans tänkta backhandpassning in mot målet styrdes in via skridskon av en Lindlövenspelare och sedan in bakom en minst sagt snopen målvakt hos gästerna.

Målet var dock precis vad Brödernas/Väsby behövde och det gav rejält med syre in i kropparna. Tempot skruvades upp och spelvändningarna blev fler men det var ett misstag, nu från Lindlöven som gav kvitteringspucken. En tänkt snabb spelvändning från en Lindlövenspelare slogs inte bättre än att den tog i hasorna av en egen spelare. Den hamnade sedan precis vid klubban hos Anton Brandhammar som därefter hittade  en lucka precis över målvaktens benskydd vid den bortre stolpen, och upphämtningen därmed ett faktum.

Men bättre skulle det bli för i slutet av mittakten kom även ett ledningsmål. Det efter en snabb spelvändning och där duon Henrik Rommel och Carl Wassenius stormade fram. En perfekt passning från Rommel gav ”Wasse” sedan ett friläge. Avslutet räddades av målvakten men han lyckades ändå fiska upp returen och peta in 3-2.

Samma duo låg även bakom utökningen till 4-2 sex minuter in i den sista perioden. Nu var det dock omvänd ordning eftersom Wassenius spelade fram till Henrik Rommel som stötte Brödernas/Väsby upp i en tvåmålsledning. Den största anledningen till målet var dock Rasmus Sörgardts excellenta passning fram till Wassenius som skar rakt igenom Lindlövens försvar och gav möjligheten till målet.

Men Lindlöven gav aldrig upp utan kämpade ända in i det berömda kaklet. När de fick med sig en utvisning mot mitten av perioden så stod de för ett kliniskt avslut när deras speciella poängkung, Tobias Sjökvist skyfflade in reduceringen till 4-3. Detta efter ett skott rakt upp i krysset bakom Linus Ryttar som dock släppte en alldeles för stor glipa mellan sin kropp och krysset.

Men detta mål skulle visa sig bli Lindlövens sista för säsongen. Brödernas/Väsby kämpade sig sedan igenom den sista pressen från gästerna och när de dessutom drog på sig en utvisning med mindre än två minuter kvar av matchen, så togs segern i hamn utan större problem.

Sammanfattningsvis så är det återigen starkt av laget att vända på ett tvåmålsunderläge till seger ännu en gång. Det tyder på att det finns en god moral och tro på vad laget gör och det gav till slut tillräckligt med bra spel för att slå in den första matchbollen.

Grisligan

Henrik Rommel var rejält på hugget i matchen och hade rejält med fart under skridskorna. Det gav chanser och sedermera även mål och en målgivande assist och han får av mig tre grisar för insatsen.

Två grisar ges till Rasmus Sörgardt som var rejäl och stabil matchen igenom och som inte darrade det minsta i stridens hetta.

Sista grisen ges till Rasmus Rudslätt som skapade massor ikväll och låg bakom en tre-fyra riktigt heta chanser men som tyvärr inte hade marginalerna på sin sida i de avgörande lägena.

Men vad gör det när nu matchen ändå vanns. Laget har blivit vassare och starkare ju längre säsongen lidit och nu är laget ytterst glädjande klara för lagets tredje raka kvalserie till Hockeyallsvenskan.

Den kommer att bestå av sex lag och spelas över tio omgångar med start nästa lördag den 30 mars. Detta innebär att laget nu för en välförtjänt matchvila i över en veckas tid för att ladda batterierna inför vad som komma skall.

Vid pennan

Krister Holmgren