Femte avgörande väntar i Holmen Center

Vi får en match fem på söndag i Holmen Center.

Inför matchen funderade nog många om Tranås skulle komma ut med samma fart som igår och om Hudik skulle vara mer påkopplat.
Tranås tilläts inte samma drömstart som igår då Hudik är mer påkopplat idag men man känns avvaktande och får inte fast pucken eller några längre anfall som under andra halvan på matchen igår.Båda lagen byter chanser med varandra i första perioden och det är en väldigt jämn period, vilket skottstatistiken vittnar om då den slutade 10-10.

Det skulle dröja nästan till mitten på andra perioden innan vi fick första noteringen i protokollet för matchen och det var hemmalaget Tranås som tog lednin

g med 1-0 genom Kalvyn Watson.
Det dröjde dock bara cirka två minuter innan nästa notering skulle komma och det var Lucas Feuk som i ett friläge kvitterade till 1-1.
Hudiksvall får chansen att avsluta period två med numerärt överläge men Tranås stänger ner Hudik powerplay och vi går till periodvila med likaläge.

Fyra minuter in tredje perioden så får Tranås chansen att spela powerplay och den här gången dröjer det inte länge innan dom får hål på Hudiksvallsboxen och vi har 2-1 på tavlan genom Markus Ruuskanen. Samme Ruuskanen gjorde även 3-1 två och en halv minut senare efter att Oscar Gustafsson fått tagit en alldeles för lång tur i Hudiksvalls zon och hittat Markus Ruuskanen ensam på bortre.
Hudik får chansen i powerplay två gånger om efter detta men desperationen finns inte riktigt där från Hudik sida och Tranås klarar av båda boxplayen.
Med tre minuter kvar plockar Hudik ut målvakten och man får till en reducering men tyvärr alldeles för sent då det är två sekunder kvar på tavlan.

På söndag ska det avgöras hemma i Holmen Center. Vi behöver verkligen just ditt stöd!
Från och med imorgon fredag 22/3 klockan 12:00 kan du köpa din biljett till matchen om du klickar här eller som vanligt på biljett.hudikhockey.se

Skribent: André Norman-Enström
Foto: Mathias Berglund